ER DU KLAR FOR JØRNS UTFORDRING TIL DEG? – Ta på deg ny eller gammel drakt, eller finn frem en sort eller rød t-skjorte – ØIF Arendal

ER DU KLAR FOR JØRNS UTFORDRING TIL DEG? – Ta på deg ny eller gammel drakt, eller finn frem en sort eller rød t-skjorte

Svermen-leder Jørn Holmestrand har én rød -og sort oppfordring til alle som har tenkt å se håndball live i Sparebanken Sør Amfi denne sesongen.

Det finnes ingen andre «gyldige» farger enn rødt og sort, skal vi tro Svermen-sjef Jørn Holmestrand. Han er krystallklar overfor alle som har tenkt seg på kamp: Ta på deg en ØIF-drakt, eller kle deg i rødt eller sort!


– Per Carsten og arrangementsgjengen rigger hallen i rødt og sort. Banen er i klubbens farger, målene det samme. Sponsorplakatene er i røde og sorte. Alt er planlagt og utført til minste detalj. Det eneste vi mangler nå, er at alle svermere og publikum kler seg i rødt eller sort. Er det flaut å gå med en drakt, så ta den under armen og hiv den på deg når du kommer inn i hallen. Våre spillere skal føle en ekstra motivasjon når de ser publikum. Jeg vil at folk skal vise spillerne støtte gjennom fargevalget på klærne. Det er vår jobb å hjelpe dem litt ekstra. Nå skal vi bli enda bedre – alle som én. Vi må kvitte oss med rosa, turkis, grønne og alle de andre fargene når det er fest i Sparebanken Sør Amfi. Her skal det være rødt og sort, fastslår Jørn Holmestrand.

Skryter
Den frittalende supportersjefen har ikke planer om å la erkerival Elverums supporterklubb Taigaen – og Nærbøs supportere, være mer synlige når lagene møtes.
– At alle oss som er på kamp skal sitte i rødt og sort er en selvfølge i min verden. Dette skal være prikken over i’en i en ellers fantastisk ramme. Fest krever gjennomtenkte fargevalg, sier han engasjert.

Nye drakter
Som kjent får ØIF Arendal splitter nye jubileumsdrakter i samarbeid med utstyrsleverandør Mizuno. Denne sesongens drakter prydes av de tvende fyr – eller Lille og Store Torungen om man vil.
– De nye draktene er helt fantastiske. Dette er fin anledning for alle i Svermen, om man har råd til det, og alle andre som fyller opp tribunene til å sikre seg et eksemplar. Jeg tror ikke det er spesielt vanskelig å føle og kjenne på stolthet for byen, spillerne og klubben med en slik drakt på kroppen. Har man en tidligere utgave av vår kjære ØIF Arendal-drakt, er det også fint. Poenget er fargene, sier han videre.

Generelt dårlige
Holmestrand mener supportere og publikum i norsk håndball generelt er alt for dårlige til å ikle seg drakter og klubbfarger på kamp.
– Vi har mye å gå på for å si det sånn, sier Holmestrand som i skrivende stund har 275 medlemmer i Svermen.
– Når man er kledd i klubbfargene tror jeg de fleste er enige om at man da kjenner på en spesiell samhørighet, en integritet, ett fellesskap. Vi er like. Får vi til dette på en solid måte, vil arenaen og publikum gå sømløst sammen i rødt og sort. Hvis folk synes det er flaut eller hva man måtte føle rundt det å kle seg i rødt og sort, så får man heller ta den av etter kampen og legge den i veska.

Høye krav
– Du har høye krav?
– Ja, men det er jo fordi alt blir så ekstremt morsomt når vi fremstår samlet.
– Dette er også litt kritikk til Svermens medlemmer?
-Ja, det er jo det. Nå må vi opp noen hakk, bli litt bedre, samle oss og kle oss i drakt eller annet med riktige farger. Vi sitter midt i tv-ruta, og da må vi ta det oppdraget på alvor. Nå er det ny sesong, coronaen ligger mer bak enn foran oss og vi kan starte litt på ny. Dette får vi vil, sier han overbevist.

Kristiansand?
Han trekker frem at oppfordringen gjelder uavhengig om motstanderne heter Kristiansand, Elverum eller Nærbø.
– Samtlige spillere skal vite, se og føle at vi er den 8. spilleren på laget. Derfor tror jeg et gjennomtenkt fargevalg på t-skjorte eller genser – eller det beste, en ØIF-drakt, vil styrke tilhørigheten, identiteten og gi en maksimal slagkraft, avslutter vår alles Jørn Holmestrand til oifarendal.no.

Han er jo ikke akkurat utydelig, vår kjære Svermen-ambassadør Jørn!