KLARE I DAG: – Denne drakten kan klubben og byen være ekstra stolt av – ØIF Arendal

KLARE I DAG: – Denne drakten kan klubben og byen være ekstra stolt av

Den offisielle 2021/2022-drakten får frem byens maritime historie, stolthet og ikke minst ØIF Arendals tradisjonsrike farger på beste vis, mener en stolt ordfører Robert C. Nordli.

– Først og fremst ønsker jeg å takke ØIF Arendals initiativ om å bidra til byens 300-årsjubileum fremover mot 2023. Dette initiativet og drakt-prosjektet er med å bygge opp om vår stolte identitet. Denne drakten kommer til å bli et populært samleobjekt, tror Nordli om 2021/2022-drakten.

Ordfører Robert C. Nordli er fornøyd med design og motiv på kommende sesongs jubileumsdrakt.

Tegnebrettet
Arendal fyller som kjent 300 år i 2023. 2021/2022-drakten blir den første av i alt tre drakter som ØIF Arendal skal pryde spillerne sine med frem til og med 2023/2024-sesongen.
Drakten, som i skrivende stund er under produksjon hos vår utstyrsleverandør Mizuno, har de Tvende fyr – eller Lille Torungen og Store Torungen, som bærende motiv.

Når man kjenner ØIF Arendals historiske tilknytning til blant annet Nidelva, skjærgården og alt som handler om det gode liv på sjøen, var det ikke spesielt overraskende at byens høyreiste tårn ble valgt som første motiv.

At klubben har valgt verdier som også har sitt utspring i Tvende fyr er også endel av historien. Familie, Ypperste, Råskap og Ansvar er verdir som er dypt forankret i hele klubben – skapt av spillegruppa selv. Og tar man forbokstaven i verdiene, får man FYRA!

2022/2023-drakten vil få et annet motiv, med tilknytning til Arendals stolte historie og tradisjon. Et stolt kart over byen og distriktet ligger på tegnebrettet. Det endelige resultatet vil nettredaksjonen selvsagt komme tilbake til.

2023/2024!
Selve rosinen i pølsa blir den tredje jubileumsdrakta. Den skal byens innbyggere inviteres til både å mene noe om samt bestemme motiv og design. En dedikert jury vil ta den endelige avgjørelsen om hvordan den tredje og siste jubileumsdrakta blir.
– Det bør ikke bli vanskelig å finne gode motiver fra Norges vakreste by, sier Nordli videre som sier prosjektet bygger opp under by-jubileet i 2023 – året der Arendal skal våre tradisjoner og historie, dog med et fremoverlent blikk mot en spennende fremtid der optimismen som råder.
– Jeg skal selvsagt spille inn mine tanker om design og motiv før 2023/2024-drakten blir en realitet, sier Nordli videre.
– Jeg kommer i allefall til å sikre meg et eksemplar av hver drakt. Dette er til å bli glad av, smiler Nordli.

Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og arrangementssjef Per Carsten Michelsen, jobber på spreng sammen med Mizuno for å få klar draktene til sesongstart.

Skryter
Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er storfornøyd med den første drakten som blir klar til seriestart over sommeren.
– Vi har hele tiden hatt 2023 for øyet. Vi identifiserer oss med byen – og vi tror dette prosjektet vil engasjere og begeistre enda flere til å identifisere seg med ØIF Arendal. Da ideen om denne drakta kom på bordet, måtte vi gå all in. Da Robert, kommunen, vår utstyrsleverandør Mizuno og vi i ØIF Arendal fikk sett på dette sammen, ble resultatet utrolig bra. Det er ikke til å stikke under en stol at vi er utrolig fornøyd med resultatet. De to første draktene er noen skikkelige designperler. Hvordan den tredje blir, må vi alle vente på, sier Bruun Hansen.

– Dette blir bare utrolig bra. Jeg må også få lov til å skryte av Mizuno. De har gjort en strålende jobb så langt, sier han videre og forsikrer alle som har kjøpt seg egen plass på drakta om at resultatet blir over all forventning.
Og det beste av alt.
– Alle som er glad i byen, ØIF Arendal og Sørlandet vil få anledning til å komme med innspill om hvordan den tredje og siste jubileumsdrakta kan bli. Det er en prosess vi gleder oss til å komme i gang med, avslutter Per Carsten Michelsen.

PS: Vi kommer tilbake med et eget videointervju med ordføreren om de nye draktene.