Skal forske seg frem til ny suksess – ØIF Arendal
Universitet i Agder

Skal forske seg frem til ny suksess

Universitet i Agder (UIA) og ØIF Arendal blir partnere i unikt samarbeid. – Stikkordet er kompetanse, sier en strålende fornøyd André Jørgensen Hofstøl.

Universitet i Agder (UIA) og ØIF Arendal har inngått utviklingsavtale.

– Vi ønsker helt enkelt å ha mer samspill med toppidretten. ØIF Arendal har et spennende toppidrettsmiljø, som vi skal koble oss tettere på. Dette er vinn-vinn i den forstand at begge parter skal dra nytte av hverandres muligheter og kompetanse. Målet med samarbeidet er å få frem flere, gode og bedre utøvere, sier instituttleder Sveinung Berntsen ved institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving ved UIA.

André Jørgensen Hofstøl ser frem til å utvikle nye kompetanse sammen med UIA.

Kompetanse
Berntsen og ØIF Arendals hovedtrener André Jørgensen Hofstøl trekker begge frem kompetansen i begge leirer, som nå skal finne sammen.
– Vårt institutt har spennende kompetanse som vi ønsker at toppidretten skal få gleden og nytte av. Våre studenter og ansatte kan lære av prestasjonsmiljøet i ØIF Arendal, mens ØIF Arendal får tilgang til vår kunnskap.

– UIA besitter en unik kompetanse innenfor trening som vi som klubb håper å dra stor nytte av fremover. Et spennende arbeid og samarbeid venter begge parter, sier Jørgensen Hofstøl videre.

Samskaping
Konkret styrer Berntsen inn mot å gi studenter hospitering og praksisplasser i toppidrettsmiljøer, som ØIF Arendal representerer. UIA har et tilsvarende samarbeid med fotballklubben Start og de ferske Champions League-mesterne Vipers. I avtalen heter det at ØIF Arendal forplikter å spille inn mulige temaer som kan utvikles til å bli prosjekter begge parter kan dra nytte av. For i toppidrett handler mye om detaljer og kompetanse.

– Etter det vi kjenner til, er slike samarbeid som dette, lite utbredt. Derfor synes vi det er ekstra interessant å skape varige, sterke prosesser og samskaping med klubber som ØIF Arendal. I utdanninger innen medisinstudier og lærerutdanning, er studenter og ansatte tett på praksis. Vi håper at idrettsvitenskapen skal gå samme vei. Dette samarbeidet har vi stor tro på, sier Berntsen.


Litt bedre
ØIF Arendal har som visjon om «å gjøre du stolt». For å skape stolthet og europacupspill hele året, må klubb-organisasjonen ta steg på samtlige driftsområder for hver dag som går.
– Dette samarbeidet håper jeg skal styrke alt vi gjør. Vi er allerede i gang med å identifisere mulige temaer som vi sammen skal se på, sier Jørgensen Hofstøl.

– Vi ser eksempelvis for oss forskningsprosjekter med veiledere både fra egen stab og fra ØIF Arendals trenerteam. Avtalen legger opp til at vi sammen skal finne frem til det som skaper resultater, sier Berntsen.
-UIA har en klar strategi om å samskape mer med eksterne aktører. Dette er heller ikke en avtale som skal havne i skrivebordsskuffen. Vi evaluerer fortløpende, slik at begge parter drar nytte av dette og vi når målet: å få frem flere, gode og bedre utøvere, gjentar han.

ØIF Arendal har også et tett samarbeid med Olympiatoppen Sør.