GRANE: – Samarbeidet vårt er vinn-vinn for begge parter – ØIF Arendal
Luka Panza

GRANE: – Samarbeidet vårt er vinn-vinn for begge parter

Styreleder Liv Bjørnson i Grane Arendal er storfornøyd med samarbeidet mellom ØIF Arendal og Grane Arendal. Hun ser gode muligheter med at fagmiljøene i de to klubbene jobber tett sammen også fremover.

Grane-trener Luka Panza blir også permanent trener i ØIF Arendal. André Jørgensen Hofstøl blir som kjent ny hovedtrener i ØIF Arendal. Panza og Jørgensen Hofstøl har ved flere anledninger samarbeidet om treneransvaret i ØIF Arendal.

-Det er en vinn-vinn situasjon for den lokale håndballen, Grane, ØIF Arendal, Luka og de øvrige trenerne i klubbene. Vi har sammen jobbet frem en god løsning der Luka fortsetter sitt engasjement som trener i ØIF Arendal, sier Liv Bjørnson til oifarendal.no.

André Jørgensen Hofstøl blir permanent hovedtrener i ØIF Arendal. Dermed fortsetter han og kroaten samarbeidet for å løfte ØIF Arendal, samtidig som Luka skal løfte Granes jentesatsing ytterligere.
– Vi tror denne samarbeidsmodellen og den tillitten som ligger i bunn mellom klubbene er fornuftig, sier Bjørnson videre.

Ikke første gang
Klubbene har ved flere anledninger de siste årene funnet sammen for å sikre gode løsninger, sist da Marinko Kurtovic ved nyttår takket for seg etter en rekke suksessrike år i sjefsstolen i ØIF Arendal. Granes hovedtrener for 1.divisonssatsingen, Luka Panza ble da hentet som en midlertidig løsning ut sesongen sammen med André Jørgensen Hofstøl.
For noen få år tilbake ble nevnte Kurtovic og Panza «leid ut» til Grane, for å sikre en god trenerløsning resten av sesongen den gang.
Jørgensen Hofstøl og Panza skal utover våren blant annet legges felles treningsplaner, for å samkjøre kompetanse og ikke minst legge en timeplan som gjør det mulig for Panza å yte sitt beste i begge leire.
– At Luka fortsetter som trener i ØIF Arendal betyr også at vi får økonomi til å styrke trenerteamet rundt vår egen satsing i 1.divisjon, sier Bjørnson videre.

Øker
I praksis betyr dette at Granes assistenttrener Fredrik Hokstad øker sitt engasjement rundt satsingen – eller Jenteløftet – i Grane.
– Vi ser også muligheter for å komme tettere innpå samarbeidet ØIF Arendal og Olympiatoppen har inngått. Vi er også i dialog om å finne frem til gode løsninger for å styrke arbeidet rundt målvakter og den fysiske treningsbiten, sier hun videre.
I avtalen som er inngått, skal klubbene sammen sende inn en ønskeliste til NHF i forbindelse med terminlistearbeidet for kommende sesong. Ved kampkollisjoner vil Panza prioritere Granes kamper – som naturlig er for en hovedtrener.
-Vi skal nå sette oss ned for å se på dette puslespillet, slik at antall kollisjoner blir færrest mulig. Dette samarbeidet vil styrke begge parter på flere måter. En vinn-vinn-situasjon for alle, gjentar og avslutter styreleder i Grane Arendal, Liv Bjørnson til oifarendal.no.