#Storebror vs. lillebror:- Er ikke Kristiansand en brakkeby da? – ØIF Arendal

#Storebror vs. lillebror:- Er ikke Kristiansand en brakkeby da?

Det er minst én mann i rødt og sort som gleder seg til 2021/2022-sesongen. I kveld ble det kjent at lillebror Kristiansand og storebror ØIF Arendal møtes til lokaloppgjør i Rema 1000-ligaen neste sesong.

Foto: Jan Espen Thorvilsen/May Elin Aunli

Neste sesong blir det ØIF Arendal vs. Kristiansand TH i Rema 1000-ligaen. NHF bestemte i kveld at Kristiansand TH rykker opp til Rema 1000-ligaen. Der møter den ambisiøse storsatsingen i sør blant andre ØIF Arendal.
Det er bare å smake på det hele. Det lukter mannesvette, ære og rivalisering. Det lukter Laurits Rannekleiv.

– Jeg kan vel tenke meg at Eirik (red.anm: Køpp, tidligere ØIF Arendal-spiller og bauta i Kristiansand Topphåndball) er litt cocky der borte i vest nå. Det er vel bare én ting å si: Vi skal knuse Kristiansand. Punktum. Vi er storebror, men det er alltid hyggelig når den søte lillebroren prøver seg. Det beste er å spille dem ut av hallen, samtidig som det ikke er et eneste sete eller en ståplass igjen i hele hallen, når dette skal skje. Du kan skrive at motivasjonen for å trene enda hardere ikke blir noe mindre av dette. Jeg er garantert ikke alene om å tenke slik, sier en storfornøyd Laurits Rannekleiv etter dagens største nyhet for alle som er glad i håndball på Sørlandet.

Tidligere ØIF Arendal-spiller Eirik Køpp og hans Kristiansand TH rykket i kveld opp i Rema 1000-ligaen. Dermed er det duket for Arendal vs. Kristiansand neste sesong.

Arendal vs. Kristiansand
For de uinnvidde: NHF besluttet tidligere i dag at seriespillet i topphåndballen blir avsluttet, med halvspilt sesong som stående resultat. Vedtaket betyr også at vinneren av årets 1.divisjon rykker opp i Rema 1000-ligaen. Der venter ØIF Arendal og vår mann på rivalene fra vest.
– Det skal holde hardt borte hos dere i Arendal, men hjemme skal gi dere match. Laurits får kalle Kristiansand hva han vil, men vi får se. En ting er at vi skal holde plassen i Rema 1000-ligaen, men i lokaloppgjør kan alt skje. Det er litt ære rundt dette. Motivasjonen for å trene enda mer og bedre ble ikke noe mindre da opprykket ble vedtatt, erkjenner den tidligere ØIF Arendal-spiller Eirik Køpp.

Den tidligere Gummersbach-spilleren reiste i ungdommen til fra Kristiansand til østerled og Arendal for å bli god. Etter flere gull, vendte han snuten videre mot Bærum og Haslum, før han halte i land en proff-kontrakt i den meritterte, gamle storklubben Gummersbach i Tyskland – for øvrig en klubb både vår tidligere målvakt Steinar Ege og Stavanger-mannen Rune Erland trofast servet i flere år. Køpp har siden Kristiansand TH så dagens lys, vært bærebjelken og alibiet i satsingen.
– Utenfor banen gir vi selvsagt Køpp en hyggelig velkomst, men det blir ellers lite hyggelig når kampene blåses i gang. Vi steller pent med gamle lagkamerater, men kun til et visst punkt. Han får ta seg noen ekstra runder i styrkerommet. Det er et godt råd fra en gammel lagkompis, råder Laurits sin gamle håndballkompis.

Rekorder
Selv om Kristiansand er mest kjent for Bent Svele, Kristiansand IF og storhetstiden for 30-40 år tilbake i tid, har hverken Køpp eller Rannekleiv opplevd at både Arendal og Kristiansand er eliteserieklubber på samme tid. Kristiansand IF (KIF) – en av moderklubbene og forløperen til nye Kristiansand Topphåndball, er for mange også kjent for publikumsrekorden på over 5000 tilskuere i Gimlehallen i NM-finalen i 1980.
Køpp tror dette er tall Sørlandet igjen kan få se. Hvis alle vedtak går ØIF Arendals vei fremover, kan Sparebanken Sør Amfi huse opp mot 6000 tilskuere om få år. Man skal heller ikke se bort fra Kristiansand TH må bygge om Gimlehallen for å skaffe til veien en stor nok stue når ØIF Arendal gjester lillebror i sør. Corona-restriksjonene får vi legge bort fra minnet en liten stund.
– Det er ikke umulig å tenke seg publikumsrekorder på Sørlandet. Alt ligger til rette for 1980-rekorden ryker. Jeg blir ikke overrasket om toppoppgjør mellom ØIF Arendal og Kristiansand TH kan skape rekorder. Det er en enorm interesse for håndball, som ikke akkurat blir mindre nå, tror Eirik Køpp.
– Det kan være så mye interesse det bare vil. For oss handler det om å markere seg, vinne og rett og slett sementere alt snakket om hvilken by som kan dette her og som er på vei fremover, avslutter Laurits Rannekleiv – om kveldens gode nyhet for alle som elsker lokaloppgjør og den evige feiden mellom storebror Arendal og lillebror Kristiansand.

Tonen er satt.