«Slaget om Sørlandet» rykker stadig nærmere en hall nær deg – ØIF Arendal

«Slaget om Sørlandet» rykker stadig nærmere en hall nær deg

Torsdag ettermiddag kom beskjeden om at topphåndballen er utsatt til etter påske. Det betyr også at bataljen mellom storebror ØIF Arendal vs. lillebror Kristiansand Topphåndball ikke lenger er vag skrivebordsprat.

I høst fikk vi en liten, liten smakebit på hva som kan vente Sørlandet om seriespillet i 1.divisjon og eliteserien blir avlyst. Her løper storebror Sondre Paulsen og ØIF-gutta gjennom lillebror Kristiansand Topphåndballs forsvar i oppkjøringsturneringen Skarpnes Invitational.

Torsdag ettermiddag kom beskjeden om all topphåndball er utsatt til etter påske. Det betyr også at bataljen ØIF Arendal vs. Kristiansand Topphåndball kan bli en realitet til høsten.

Om det blir seriespill etter påska – og sluttspill, eller bare én av delene, forblir i det uvisse en stund til. Den avgjørelsen tygger Norges Håndballforbund (NHF) videre på en liten stund til. Samtidig som NHF tygger med bakgrunn i myndighetenes signaler, retningslinjer og realiteter knyttet til pandemien, kan vi andre drømme oss litt frem i tid.

Men, og her snakker vi om både men og menn: Hvis seriespillet i 1.divisjon og Rema-1000 ligaen blir avlyst, skjer dette – om gjeldende regelverk blir fulgt i det som blir nok et år med om, hvis og men:

  1. Tabellen ved halvspilt sesong blir stående som det offisielle resultatet sesongen 2020/2021
  2. Kristiansand TH rykker opp til eliteserien, ettersom de sto på opprykksplass i 1.divisjon etter halvspilt sesong.
  3. Slaget om Sørlandet kommer til en hall nær deg høsten 2021 og våren 2022.
  4. Storebror ØIF Arendal byr lillebror Kristiansand opp til dans i den største dansesalen.
  5. Det blir en håndballtid før og etter sommeren 2021

Hvem som våknet når i påskehøytiden, er en velkjent fortelling, men i håndballsammenheng kan påsken 2021 by på nye anledninger til å skrive historie – i alle fall her på Sørlandet. Regien og dramaturgien kan med andre ord bli endeløs for sarte sørlandshjerter.

Hvis seriespillet stoppes, vil den umiddelbare tanken være at sluttspillet forsøkes gjennomført. Det er tross alt der bongene til Champions League blir delt ut.

Om fire dager er det nøyaktig 1 år siden ØIF Arendal og Elverum spilte uavgjort i den 21. serierunden – og den siste – i Rema 1000-ligaen. Den 22. serierunden forsvant i pandemien.
Sluttspillet i fjor vår ble som kjent avlyst grunnet pandemien. Det er lov å håpe på en annen historie denne våren…