1/8-delsfinale i NM: Aldri møtt Kristiansand hjemme! – ØIF Arendal
ØIF - KRS 27-19 TReningskamp Sør Amfi 20.01.20

1/8-delsfinale i NM: Aldri møtt Kristiansand hjemme!

Når ettermiddagens motstandere i Sparebanken Sør Amfi løper inn til kampstart kl. 17.00 er det første gang langene møter hverandre i NM i Arendal. Og det til tross for at det er det fjerde NM-oppgjøret mellom klubbene.

Sist gang klubbene møttes i Sparebankens Sør Amfi var var hjemmelaget helt suverene, lenge. 11-6 til pause ble til 21-12 godt ut i 2. omgang. Men når sluttresultatet lyste på kuben, stod det 26-20. Bortelaget hadde vunnet siste del av kampen med 8-5. Kampen ble spilt den 15. august i Skarpnes Invitational.

BAKGRUNN: – Les om tilsvarende oppgjør i Skarpnes Invitational her

Denne gangen er det mer alvor. Det handler om Norgesmesterskap og Kongens pokal. Du vet, den du normalt vinner i Oslo Spektrum. Det er høyt usikkert om finalene går der i årets corona versjon.

Kan komme til å flytte semifinalene og selve NM-finalen

Det er mange usikkerheter knyttet til semifinaler og finaler i årets Norgesmesterskap. Utviklingen i covid-19-virusets spredning vil være helt avgjørende. Det og fremtidsutsiktene. Er det utsikter til at man etterhvert får lov til å ha flere på tribunen, vil kampene bli vurdert flyttet til senere i 2021. Og skulle det ikke se slik ut, blir kampene helt sikkert flyttet ut fra Oslo Spektrum og til en mer egnet arena for 200 tilskuere.

LES OGSÅ: – Kristiansanderen som vil slå Kristiansand ut av cupen

ØIF Arendal og KRS Topphåndball/KIF har møttes tre ganger tidligere i NM. Aldri i åttendedelsfinale. Dette er de tidligere møtene:

27.8.2014 – Kristiansand IF – ØIF Arendal 19 -37 (2. runde)
31.8.2017 – Kristiansand IF – ØIF Arendal 20 -32 (3. runde)
12.9.2019 – Kristiansand IF – ØIF Arendal 27 – 33 (3. runde)

BAKGRUNN: – Dette er formen til KRS Topphåndball