Norsk Topphåndball: Ønsker å hoppe rett til sluttspillet – ØIF Arendal

Norsk Topphåndball: Ønsker å hoppe rett til sluttspillet

De åtte beste lagene etter halvspilt sesong hopper rett til sluttspillet. Slik blir resten av håndballsesongen – om toppklubbene får sine ønsker oppfylt.

Martin Lindell i aksjon mot Elverum i den første sluttspillfinalen for to år siden. Om Norsk Topphåndball får viljen sin, hopper de åtte beste klubbene direkte inn i sluttspill etter påske.

Norges Håndballforbund, som avgjør hvordan seriespill og et eventuelt sluttspill blir gjennomført, er ventet å komme med en avgjørelse til helgen.

-Slik situasjonen utspiller seg rundt oss, virker dette til å være en god løsning. Akkurat nå er det mange løse tråder, og det er umulig å spå verken utfall eller noe annet. Vi får bare se hva som skjer, gjøre det beste ut av det hele og ikke minst være klare når vi skal være klare, erkjenner ØIF-trener André Jørgensen Hofstøl.

Var
De åtte beste hopper direkte til sluttspillet, med start fra og med 8. april, er håpet interesseorganisasjonen Norsk Topphåndball (NTH) ser for seg. Forslaget ble vedtatt på et styremøte i slutten av februar, og forsterket i begynnelsen av mars.
For perioden etter fra nyttår har mildt sagt vært krevende for topphåndballen:
Etter VM i januar skulle topphåndball vært i gang med seriespill, men slik ble det som kjent ikke. Deretter fulgte nye, korte håndballpauser á 14 dager. Norges Håndballforbund besluttet sist torsdag at det ikke blir seriespill før påske, men med håp om at det kunne spilles treningskamper fra 15. mars. Datoen 15. mars var da satt som en dato grunnet myndighetenes signaler. Regjeringen opplyste før helgen at det vil komme nye tiltak denne uka. I mellomtiden vedtok Arendal kommune i helgen en hard nedstengning i kommunen. For ØIF Arendals del betyr dette full stopp av fellestreninger frem til 25. mars. Kaptein Kristian Rammel sa til oifarendal.no i helgen at situasjonen krever sitt.
Vi får ta på oss joggeskoene og trene alternativt. Vi kan ikke gjøre noe som helst med situasjonen, utover å bruke den til fysisk god trening, sa Rammel da.

Blir?
Hvis NTH får ønsket oppfylt etter at Norges Håndballforbunds forbundsstyre etter planen setter seg før helgen, blir Elverum seriemester og ØIF Arendal tar sølvet. Serien etter tellende etter halvspilt sesong. Hvis verden står til påske er NTH sitt beste forslag slik:

  • Sluttspill med 8 lag
  • Kvartfinalene spilles mellom 8.-25. april, med best av tre kamper
  • Semifinaler og finaler kan spilles best av 5, eller reduseres ved behov

Om den gjeve Champions League-billetten kan deles ut til vinneren av et eventuelt sluttspill baserer seg – i forslaget til NTH – seg på om det blir spilt minimum best av tre i semifinaler og finaler.

Det blir også 14 lag i Rema 1000-ligaen sesongen 2021/2022, som betyr at ingen rykker ned. Vinneren av 1.divisjon – etter halvspilt sesong, er Kristiansand. De vil dermed rykke opp.

Om det blir slik?
Det vet ingen, men toppklubbenes forslag ligger i alle fall på bordet om smittesituasjonen ser annerledes og er mer positiv etter påske.

I mellomtiden, får vi alle ta godt vare på hverandre – ved å holde avstand og å følge den lokale kriseledelsens råd og myndighetenes gjeldende anbefalinger.