-Avgjørelsen var ventet – ØIF Arendal

-Avgjørelsen var ventet

Det blir ingen seriespill før påske. Det melder Norges Håndballforbund nå i ettermiddag. Avgjørelsen var ventet, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

NHF planlegger oppstart av kampaktivitet for topphåndballen igjen til uken etter påske. Vårt håp er at det åpnes for treningskamper igjen fra 15. mars.

Det går minst en drøy måned til før Josip Vidovic og ØIF Arendal kan spille offisielle kamper i REMA 1000-ligaen. Det ble klart i ettermiddag.

-Slik situasjonen rundt covid-19 er, signaler som er gitt og ikke minst litt tolkning basert på den helhetssituasjonen vi befinner oss, var ikke dette en uventet avgjørelse. Vår jobb nå er å gjøre det beste ut av den situasjonen, sier Bruun Hansen.

Her brevet klubbene mottok fra NHF i ettermiddag:

Vi viser til informasjon sendt forrige uke om arbeidet med konsekvenser etter ny nedstenging av seriespillet har for sesongavslutningen. Det ble samtidig informert om at alle kamper til og med 14.3. ble utsatt. Etter at det nå er ytterligere bekreftet at det ikke blir gjort ny vurdering verken i forhold til gjenåpning av kamper eller treningskamper før medio mars, vil kampene i hele mars bli utsatt inntil videre. NHF planlegger med dette for tidligst oppstart av kampaktivitet for topphåndballen igjen til uken etter påske. Vårt håp er at det åpnes for treningskamper igjen fra 15. mars, og at vi får tydelige signaler om at kamper kan gjenopptas etter påske.

Det ble videre informert om forrige uke at noen avklaringer ville komme allerede denne uke. NHF og NTH har disse dagene jobbet med å utrede ulike scenarier for sesongavslutningen. Forbundsstyret har berammet sitt neste møte til fredag 12. mars. I dette møte vil de ulike scenariene for sesongavslutningen drøftes. Videre ønsker Forbundsstyret at de nye vurderingene som regjeringen har informert om skal gjøres medio mars også er kjent før beslutninger for sesongavslutningen tas. Det forventes at vi med dette vil kunne informere om avklaringer på sesongavslutningen kort tid etter at regjeringen har kommet frem til hva som skal være gjeldende retningslinjer fremover.