Regjeringen: Maksimalt 10 personer på innendørs arrangementer uten fastmonterte stoler! – ØIF Arendal

Regjeringen: Maksimalt 10 personer på innendørs arrangementer uten fastmonterte stoler!

Regjeringen innførte i kveld nye tiltak i bekjempelsen av covid-19, i frykt om at det skal bli økt smitte i Norge.

Regjeringen innførte i kveld nye tiltak i bekjempelsen av covid-19, i frykt om at det skal bli økt smitte i Norge.

En av restriksjonene om å være maksimalt 10 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte stoler ble i kveld innført i 2 uker fremover, altså til og med 18. januar.

Dette er restriksjoner på nasjonalt nivå, men toppidrett har riktig nok noen egne restriksjoner som ikke blir påpekt i noen tydelig grad på dagens pressekonferanse. Det er dermed noe uklart om ØIF Arendal må ta de nye restriksjonene til følge. Heldigvis skal det ikke spilles kamper før i februar, så forhåpentligvis vil situasjonen være annerledes når sesongen starter opp igjen.

Derfor innføres slike restriksjoner

Det er stadig økende smitte i Norge og i frykt om at smitten kan øke når alle kommer hjem fra juleferie/julebesøk så innføres slike restriksjoner. I tillegg så er det kommet et mutert virus fra England som smitter i høyere grad. Færre tester seg også nå enn tidligere, samt R-tallet i Norge er noe høyere enn tidligere.

R-tallet i Norge er nå beregnet til 1,3, en økning fra 0,8 i begynnelsen av desember. Tallet sier hvor mange en smittet person smitter videre. Over 1 begynner smitten å øke eksponentielt: Et reproduksjonstall på 1,3 betyr at hver person som er smittet av coronaviruset, i snitt smitter 1,3 personer videre.

Kilde vg.no & regjeringen.no