Egypts sportsminister ønsker 5000 tilskuere på VM 2021! – ØIF Arendal

Egypts sportsminister ønsker 5000 tilskuere på VM 2021!

En rekke medier melder at arrangørene av VM i Egypt ønsker å ha 5000 tilskuere på tribunen. Et av målene uttalt av sportminsiteren i Egypt, Ashraf Sobhy, er de vil vise verden hva Egypt klarer å få til…

Det nærmer seg VM i Egypt for det norske herrelandslaget og en skulle nesten trodd at planene for arrangementet skulle vært lagt til nå. Men stadig vekk dukker det opp nye planer og ideer for hvordan mesterskapet skal utarte seg eller gjennomføres.

For nå ønsker den arrangørene og den egyptiske sportsministeren at arrangementet ikke bare skal huse 32 lag fra ulike nasjoner, men også nesten 5000 tilskuere!

Det skaper reaksjoner fra blant annet den danske sjefstreneren…

– Det er rart. Akkurat nå så stenger flere land ned igjen på grunn av økt koronasmitte og så skal vi inn i et mesterskap hvor vi skal forberede oss på tilskuere, sier den danske landslagstreneren, Nikolaj Jacobsen til det danske ekstrabladet.

Tv2.no skriver at den Norges landslagssjef, Christian Berge er mer positive og har større tro på at mesterskapet skal bli arrangert på en trygg måte etter at EM for damer ble gjennomført uten smitte hos spillerne. Han nevner dog ingenting om planene knyttet til tilskuere…

– Jeg har tro på at dette skal går bra, men det er mange spillere som skal flys inn fra mange land. Jeg har sett protokollene, og de er svært omfattende. I tillegg vil arrangøren kunne dra erfaringer fra EM i Danmark, sier Norges landslagssjef Christian Berge til NTB.

Stem frem årets ØIF Arendal scoring – vinn spillerdrakt!

Tror du VM i Egypt vil bli arrangert med tilskuere?

Tv2 skriver videre at det vil trolig bli analysert opp mot 50.000 koronatester fra de cirka 2500 personene (snaut 1100 spillere og ledere) som skal leve i en nøye overvåket VM-boble på sju-åtte store hoteller.

Men planene skal enda ikke være vedtatt og arrangørene jobber fortsatt med å få gjennomført planen om å få tilskuere på tribunen. Det er også verdt å nevne at kampene skal spilles utover flere plasser, noen av arenaene tar kun opp mot 4-5000 tilskuere til normalt, så her skal det være snakk om at færre tilskuere får plass. Allikevel, i disse tider så kan en trygt si at de nye planene blir utfordrende å få gjennomført, spesielt dersom en ser til fotballen (som er en uteaktivitet) og de strenge restriksjonene knyttet til tilskuere på fotballkamper.

LES OGSÅ: Flere store håndballprofiler dropper VM

Les hele pressemelding fra arrangørene av VM 2021 her!