29. Desember – finalenes dag! – ØIF Arendal

29. Desember – finalenes dag!

Om det er av tilfeldighetene eller om at dette er en nøye planlagt øvelse av de aktuelle arrangørene er vanskelig å si. Men tilfeldigvis så går årets NM finale og Final 4 finale på samme dag.

Den store finaledagen. Kanskje det er det vi skal begynne å kalle den 29 desember fra nå av. For i dag skal både norgesmesteren og europamesteren kåres.

Vi skulle gjerne sett oss selv i NM finalen (og selvsagt også i FINAL 4 finalen, men det får bli noen år til) men slik ble det ikke i år. Vi får sutte på karamellen fra 2014 litt til. For den 30. desember 2014 spilte vi som alle ØIF Arendal supportere vet, cupfinalen mot Bodø som endte 23-22 i en ellevill kamp i Oslo Spektrum. En kamp våre gutter ga alt i. Det snakkes fortsatt om folkefesten både blant supportere, spillere og ledere i klubben, så tro oss når vi sier dette: Vi skal snart få oppleve det igjen!

Tilbakeblikk: Norgesmester! » ØIF Arendal (oifarendal.no)

Tilbakeblikk til cupfinalen med våre to lokale helter, Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen.

Men i dag handler det som sagt dessverre ikke om oss. Det var Nærbø som anskaffet seg billetten til cupfinalen. Der møter de Elverum.

Nærbø uttaler før kampen at det blir et oppgjør som kan minnes om kampen mellom David og Goliat. Det er nemlig Nærbø sin første NM-senior finale, mens Elverum begynner å bli fast inventar i NM-finale sammenheng. Derfor er de nokså klar på at de er favoritter men at det sannsynligvis blir jevnt helt inn. Det tror vi også på, for en ting er sikkert; Dagens NM finale går mellom 2 lag som har et skyhøyt toppnivå.

Kampstart mellom Elverum-Nærbø er 16:30 og kampen ser du på TV2 sine kanaler fra 16:00.

Hva så med dagens storoppgjør i Köln, hvor Sander Sagosens sitt Kiel møter Barcelona til en ekstra spesiell og unik FINAL4 finale?

For det er ikke bare Covid-19 utgaven av FINAL4 som gjør dagens finale i Köln så spesiell. Det er nemlig blitt en liten «tradisjon» at de to finalelagene møtes i EHF Champions League finalen ved hvert 10 år.

For Barcelona vant trofeet i 2000 i det gamle Champions League formatet, så var det nemlig Kiel aller første vinnerne av VELUX EHF FINAL 4 og den «berømte armen» i Köln i 2010.

Nå i 2020 står de ansikt til ansikt igjen, i det som blir avskjedskampen for det gamle trofeet (som for øvrig er synd, for det er litt av et trofe) og i Kiels 300. jubileumskamp i EHF Champions League.

Så hvem som vinner årets FINAL 4 finale blir svært spennende å se. Ekspertene er nok en stemt på at det er den spanske storklubben som vil trekke det lengste strået, men som noen av ØIF Arendal gutta la til før gårdagens finaler: Finaler er finaler, alt kan skje.

Kampstart mellom  BARÇA OG KIEL er 20:30. Kampen kan du se på Viasat sine kanaler.