I dag begynner den meget omdiskuterte Velux Final 4 turneringen for 19/20! – ØIF Arendal

I dag begynner den meget omdiskuterte Velux Final 4 turneringen for 19/20!

I dag skal turningen som skal kåre Europas beste (les verdens beste) lag endelig arrangeres. Men veien til avkast har vært lang…

BAKGRUNN:
1. Sagosen kan spille PSG til Final4 – og vinne turneringen med Kiel!
2. Pressemelding fra EHF om hvorfor FINAL4 utsettes, og ikke avlyses!
3. EHF VELUX FINAL4 utsettes ytterligere!
4. EHF avlyser alle Europacuper 2019/20 – sender 4 lag rett til Final4
5. FCH-styret reduserer bonusen for å vinne Final4!

Ved å se på de overnevnte sakene så får en nok et godt inntrykk over hvor vrient og vanskelig det har vært å få arrangert årets mest prestisje tunge håndballturnering for Europas beste klubblag.

For veien til Køln har vært lang for alle involverte. For selv når stormen var som verst så har EHF vært klar på at arrangementet skal arrangeres, og det i 2020 innenfor allerede et trang kampprogram.

Det har høstet stor kritikk fra eksperter av ulike grunner.

Men I kveld så er det endelig avkast i de to semifinalene mellom de 4 utplukkende lagene.

18:00 BARÇA & PSG
Sendes på VIAPLAY

20:30 KIEL & VESZPRÉM
Sendes på VIASPORT 1

Som en ser så vil regjerende mestere Vardar ikke ha muligheten til å forsvare tittelen, ettersom at de ikke er en av de 4 utplukkende lagene.

I det første oppgjøret kl. 18:00 så er bordene dekket for et ordentlig stor oppgjør som går langt utenfor håndballens grenser. For et oppgjør mellom de to gigantene, Barcelona og Paris er en klassiker uansett idrett.

Barcelona er storfavoritter før dagens match mot Paris. For det spanske storlaget med superstjerner i alle ledd er på jakt etter å sette nye rekorder i Champions League sammenheng. De er for øyeblikket det mest vinnende laget i turneringen med hele 8 trofeer fra tidligere (2 av disse fra Køln i 2011 og 2015), og de kan bli den første klubben som vinner troféet for 3. gang i EHF Velux final 4 formatet.

Paris har på sin side ikke vunnet turneringen enda, men var tett på i 2016/2017 finalen når de tapte for Vardar med et mål.

Før dagens avkast har PSG høyre ving Mathieu Grebille sagt følgende til EHF sine hjemmesider…

– Det er sport, så uansett hva du sier før kampen, så kan du ikke gjette hva som vil skje. Vi må vise at vi er i stand til å vinne. Barcelona er kanskje vår vanskeligste motstander i denne delen av sesongen, men alt er mulig. Til slutt vil den som har gitt alt og gjort færrest feil, få sjansen til å spille om tittelen.

Barcelona kapteinen og stjernen Raul Entrerrios er klar på at det viktigste i dagens match er å opptre som et lag:

– Vi har ventet på denne finalen i mange måneder, med mye usikkerhet. Nå som den er her så vil vi gi alt. Vi kommer i en god form, og det er viktig, men vi er klar over at alle av de fire lagene kan vinne. Men hvis vi opptrer som et lag, slik som vi har gjort denne sesongen, så kan det gå veien. Jeg håper alt går bra for oss, og vi kommer hjem med tittelen.

Ekspertene mener at Sander Sagosens Kiel skal få det noe lettere mot Veszprém enn hva hans tidligere klubb får det mot Barcelona.

For i den andre semifinalen hvor Kiel møter Veszprém så er det et oppgjør med mye historie og jevne matcher å vise til.

Veszprém har nemlig vunnet 11 av de 22 EHF Champions League-kampene mellom de to lagene. Kiel har 10 seire. Men det er tyskerne som har vært skarpest når det har gjaldt som mest, for lagene har møtes 4 ganger før i semifinalen i Final 4, og der har Kiel vunnet hele 3 ganger.

Lagene har for øvrig også møttes tidligere i år i sammenheng med Champions League gruppespillet for 20/21. Da ble stillingen 31-31.

SE OGSÅ: SPILL VÅR ØIF ARENDAL JULEQUIZ!

Sander Sagosen kom til Kiel før sesongen etter å ha spilt godt i Paris drakten. Nå er han klar for å gå hele veien i Final 4 og potensielt slå hans gamle arbeidsgiver visst lagene skulle møtes i finalen.

Veszprém sin keeper Vladimir Cupara er offensiv før møtet med Sander Sagosen og Kiel…

– Jeg har en fantastisk følelse og vi er i god form nå. Vi føler ikke på et stort press, men det er selvsagt litt press. Vi har aldri vunnet Champions League, så hver spiller drømmer om å vinne turneringen i år.

THW Kiel keeper og lagkaptein Niklas Landin sier de skal gjøre alt i finalen, og at det er kun dette som de ønsker å prioritere nå…

– Vi er klare for Køln, vi har kun dette i tankene nå, Final 4. Vi skal ut å angripe to ganger på to dager, selv om vi vet at vi ikke er favorittene i år. Men i de siste utgavene så har aldri favoritten vunnet, så det kan være en fordel for oss.

Les mer om oppgjørene på EHF sine sider her

ØIF Arendal spillerne tror på spansk seier

Mange av ØIF Arendals spillere følger spansk -, tysk – og fransk håndball tett. I tillegg så ser de naturligvis også mye på EHF Champions League. Nå tror flere av spillerne at det er Barcelona som skal gå hele veien i årets mesterskap og vinne.

– Barcelona har vært gode i år og vi har på følelsen at de er og har det beste laget.

Så gjenstår det å se om ØIF Arendals gutter får rett i spådommen om at det blir en spansk seier i morgendagens finale for først skal semifinalene spilles i kveld!