– Jeg har et håp og en drøm – ØIF Arendal
Kari Sunde, som vanlig engasjert. Bildet er tatt under storkampen mot Nantes høsten 2019.

– Jeg har et håp og en drøm

Den ufrivillige kamp-pausen gjør noe med samholdet og humøret for dedikerte svermere. Supporter-dronning Kari Sunde ser likevel lyst på håndball-livet fremover. For med håndballdrømmer, kommer håp.

Kari Sunde, som vanlig engasjert. Bildet er tatt under storkampen mot Nantes høsten 2019.

– Jeg savner håndballen, og alle i og rundt klubben vår. Det sier seg selv at alle supporterne gleder seg til vi igjen kan møtes der vi hører hjemme – på tribunen mens gutta gir alt på banen, sier Kari Sunde.

Samhold
Når familien og Runar-trener – og kjæreste Leif Gautestad – ikke opptar hennes tid, tenker hun på hva covid-19 og den nye smittebølgen gjør med samhold i Svermen. For håndball er best sammen med andre.

Kamp er best sammen

Kari Sunde, supporter-dronning i Svermen

-Covid-19 har tært på samholdet, hele sesongen egentlig. Vi har ku hatt to supporter-turer, og med begrensninger på hjemmebane er det mange jeg engang ikke har fått sett ansikt til ansikt. Jørn (Svermen-leder) og meg har sendt litt meldinger rundt forbi og Jørn har sendt ut litt e-poster. Jeg har for øvrig stor tro på at samholdet overlever den krevende situasjonen vi har vært i og fremdeles er i, forteller Sunde som presiserer at liv og helse kommer først.

Håndballpåske?
Dersom det åpnes for kampaktivitet igjen rundt påsketider, vil det først og fremst være en supportergjeng som er glade på vegne av gutta som endelig får spille kamper igjen.
-Noen får tak i billetter for å gi alt på tribunen, mens resten får bruke all energi foran tv-skjermen. Kamp er best sammen, derfor har opplevelsene på Sportsbaren vært godt for en supporter.
Det sies at det eneste som skjer i motgang, er at man blir med hardhudet – med en god dose lærdom i sekken. Hun berømmer spillerne for utholdenheten som vises om dagen.
– At sesongen stadig utsettes to uker av gangen, må være tøft psykisk. Heldigvis får gutta trene som «normalt», og jeg vet at konkurranseinstinktet er høyt – og ingen gir noe gratis på treningene.

Derfor er ingenting så galt at det ikke er godt for noe. Noen dager ut i det nye året ble det som kjent klart at André Jørgensen Hofstøl, med hjelp av Grane-trener og tidligere ØIF-assistent Luka Panza fikk ansvaret for Sundes hjerteklubb ut sesongen.
– Pausen gir faktisk laget, André og Luka mer tid sammen. Samholdet i ØIF vet jeg er sterkt. Alle tar vare på hverandre. Å se at Josip er med Sondre på hytta for å stå på ski, smelter et supporterhjerte. Vi ønsker jo at gutta «våre» skal ha det bra både på og utenfor banen. Å vise samhold i en tid som dette er en styrke man ikke skal undervurdere, mener hun.

Drøm
Mye tyder på om seriespillet settes i gang igjen, vil det bli rundt påsketider. Det eneste som er sikkert, er at alt er usikkert. Blir serien spilt ferdig? Blir det sluttspill? Hvordan blir et eventuelt sluttspill organisert? Spørsmålene er mange, men Sunde tror det blir ekte supporterliv i hallen igjen denne våren.
-Jeg håper jo selvsagt at serien kan spilles ferdig, at smittetallene flater ut og går ned de neste 14 dagene. Deretter tror jeg sluttspillet som sannsynligvis blir litt redusert, kanskje kun med semifinale og finale. Hvis myndighetene ikke gir klarsignal til kamper i midten av mars, blir det nok vanskelig å fullføre både serie og sluttspill, tror hun.

Men, «back to normal» blir det – før eller siden.

– Jeg har et håp og en drøm om at sesongen 21/22 starter uten restriksjoner, hvor vi kan arrangere teambuilding med våre håndballvenner i forkant – og endelig sitte tett sammen i en fullsatt Sparebanken Sør Amfi. Det vil garantert bli en forløsende fest-aften for alle som elsker ØIF Arendal, samhold, håndball, supporterlivet og ikke minst følelsen av å sitte med hjertet i halsen når favorittene våre skal ut i kamp.