NRK I KVELD: Sagosen blir presentert som Kolstad-spiller til søndag – ØIF Arendal

NRK I KVELD: Sagosen blir presentert som Kolstad-spiller til søndag

NRK melder i kveld at Sander Sagosen blir presentert som ny Kolstad-spiller søndag, og han er ikke alene, erfarer statskanalen. TV2 sin håndballekspert Bent Svele betegner rykteflommen og overgangen som håndballverdenenes dårligst skjulte hemmelighet.

Etter det NRK erfarer onsdag kveld blir Sander Sagosen igjen å se i norsk toppserie, enten fra 2022 eller 2023. Her i aksjon mot ØIF Arendal og Andre Jørgensen Hofstøk da han spilte for Haslum før han dro til Aalborg.

– Sagosen nær sjokkovergang til Kolstad, er overskriften NRK og NRK Trøndelag har slått stort opp i kveld.
At Sagosen er ryktet til Kolstad og trøndernes bebudede storsatsing begynner å bli kjent stoff, men i kveld erfarer NRK – basert på det som omtales som sikre kilder – at Sagosen er nær en overgang og vil bli presentert som Kolstad-spiller til søndag.

https://www.nrk.no/trondelag/nrk-erfarer_-sander-sagosen-naer-overgang-til-handballklubben-kolstad-i-trondheim-1.15706119

NRK skriver også at SC Magdeburgs Magnus Gullerud skal presenteres som ny i Kolstad-spiller. I følge NRK skal også to islendinger være nær en overgang. Navn som Janus Smarasson og Kielce-spiller Sigvaldi Gudjonsson er begge hyppig nevnt av flere nettsteder i forbindelse med storsatsingen som ryktes i Trondheim.

2023 eller 2022?
Sagosen har kontrakt med den tyske storklubben THW Kiel ut 2022/2023-sesongen, men statskanalen skriver at det er uklart om trønderen vender hjem til sommeren eller etter at kontrakten med den tyske mesterklubben går ut om drøye halvannet år.
– He-he. Har fortsatt ingen kommentar rundt det med spillerlogistikk. Men registrerer at det er mange rykter ja, er svaret Kolstads daglig leder Jostein Sivertsen har besvart NRK sine journalister med.
Heller ikke Sagosens agent, Arnar Freyr Theodorsson, vil naturlig nok bekrefte om Norges største håndballstjerne har signert det som eventuelt vil bli en internasjonal, oppsiktsvekkende kontrakt.
– Jeg forventer en avgjørelse rundt Sanders framtid snarlig, skriver Theodorsson i en melding til NRK.Dårlig hemmelighet
TV2 Sporten melder på sine nettsider i kveld at Sagosen ikke kommer til Kolstad før i 2023, og at hele prosjektet planlegges presentert søndag kveld.
– Det har vært uker med rykter, spekulasjoner og halvveis bekreftelser, men dette er håndballverdenenes dårligst skjulte hemmelighet, sier Bent Svele til egen kanal onsdag kveld.
– Hele omdreiningspunktet i prosjektet til Kolstad har vært å få ja fra Sagosen. Når de har fått det, er det naturlig at de presenterer det viktigste først. Så vil det komme mange navn etter hvert, sier Svele til TV2.

Landslagstrener Christian Berge samler for øvrig landslaget i nettopp Trondheim kommende uke, når Gjensidige Cup går av stabelen 4.-7. november. Der venter Danmark, Frankrike og Nederland på Sagosen & co.

NB: Sagosens THW Kiel spiller i skrivende stund borte mot Vardar i Champions League. Sagosen er ikke i troppen
.