NY HOVEDSPONSOR: – Vi er imponert av ØIF Arendal – ØIF Arendal

NY HOVEDSPONSOR: – Vi er imponert av ØIF Arendal

Arendals Fossekompani er ny hovedsponsor i ØIF Arendal. Avtalen gir kraft til å prestere enda bedre både på og utenfor banen.

Finansdirektør i Arendals Fossekompani, Lars Peder Fensli og daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen var begge fornøyd med avtalen som gjør det velrenomerte selskapet til ny hovedsponsor de tre neste årene.

– Vi er imponert av ØIF Arendal. Det er en klubb som ikke bare vil vinne mesterskap, men som også tar ansvar langt utover håndballbanen. Vi heier naturligvis på at ØIF Arendal skal vinne flere titler, men arbeidet som gjøres i lokalsamfunnet, er enda viktigere og noe vi gjerne vil støtte opp om, sier Torkil Mogstad, konserndirektør i Arendals Fossekompani i forbindelse med avtalesigneringen.

Siden 1896
Arendals Fossekompani (AFK) er et børsnotert investeringsselskap fra 1896 som eier bærekraftige energi-, teknologi- og digitaliseringsselskaper i globale vekstmarkedet.
AFK er i dag majoritetseier i selskaper med mer enn 2100 ansatte i 26 land. AFK har stolte tradisjoner innen kraftproduksjon, og eier og drifter to vannkraftverk. AFK ble etablert i 1896 og har vært notert på Oslo Børs siden 1913. Selskapet har hovedkontor i Arendal. Selskapet har ca. 2100 ansatte fordelt i 26 land. Ca. 130 ansatte har sitt daglige virke i Arendal. Selskapet omsetter for drøye fire milliarder norske kroner.

Konserndirektør i Arendals Fossekompani, Torkil Mogstad (t.v), finansdirektør Lars Peder Fensli i Arendals Fossekompani og ØIF Arendals hovedtrener André Jørgensen Hofstøl er fornøyd med kraften det nye samarbeidet skal bidra til på og utenfor håndballbanen.

Samfunnsansvar
Den ferske hovedsponsor-avtalen ble skrevet under i Arendals Fossekompaniets lokaler på Langbrygga tirsdag ettermiddag. Avtalen gjør Arendals Fossekompaniet til hovedsponsor i ØIF Arendal. Utstyrsleverandør Mizuno, Sparebanken Sør, Norac og Adax er de øvrige hovedsponsorene.
Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, er naturligvis godt fornøyd med å fått en aktør av dette kaliberet med på laget. Det var Bruun Hansen og finansdirektør i Arendals Fossekompani, Lars Peder Fensli, som skrev under den treårige avtalen på vegne av partene. Avtalen sikrer gode rammer til å være i posisjon til å kjempe om edelt metall i norsk håndball fremover.
– Dette er en stor dag for oss. Vi har over tid arbeidet sammen med Torkil og Lars Peder for å finne gode løsninger og felles forståelse for hvilke deler av vårt arbeid som skal løftes som en følge av denne avtalen. Avtalen gir oss et bedre handlingsrom og en anerkjennelse til arbeidet og posisjonen vi ønsker å ha på og utenfor banen. At aktører som dette tror på vår posisjon, rolle i lokalsamfunnet og våre ambisjoner gir energi og kraft til hele organisasjonen, smiler Bruun Hansen overfor oifarendal.no.

Ringvirkninger
Partene ønsker ikke å si hva avtalen betyr i kroner og øre, men at avtalens formål skal bidra til å utvikle Arendal til å bli en enda mer attraktiv by.
– ØIF Arendal er en positiv kraft i Arendal, både på og utenfor banen. Klubben skaper store opplevelser i håndballhallen, men også positive ringvirkninger for barn og ungdom i regionen. Ønsket om å bidra til å utvikle Arendal til å bli en enda mer attraktiv by, deles av både ØIF Arendal og av Arendals Fossekompani – og ligger til grunn for at vi inngår dette samarbeidet, sier Lars Peder Fensli, finansdirektør i Arendals Fossekompani.
– Dette er et ansvar vi med stolthet nå skal bære, utvikle og forvalte sammen med Arendals Fossekompani og resten av vår voksende sponsorfamilie. En fantastisk dag for Arendal, ØIF Arendal og troen på at drømmer og visjoner kan realiseres, fastslår Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Arendals Fossekompani er for øvrig selskapet som står bak den nye bydelen Bryggebyen som reiser seg opp på den gamle industriområdet på Vindholmen. Selskapet har i forbindelse med utbyggingen oppgradert og skapt et populært og allerede godt brukt bade- og rekrasjonsrområde på Løkholmen.

ØIF Arendals daglige leder opplyser at avtalen vil bli markert under en av de kommende hjemmekampene i Sparebanken Sør Amfi.