Klubblegende gjør comeback i ØIF Arendal – ØIF Arendal
logo

Klubblegende gjør comeback i ØIF Arendal

I dag ble det klart at en av klubbens største klubblegender gjør comeback i ØIF-drakta frem til nyttår. ØIF Arendal var derimot ikke alene om å ønske legendens tjenester.

– Det var ikke vanskelig å si nei da André spurte om jeg kunne stille opp frem til nyttår, ettersom Lars Jakobsen er ute med skade på ubestemt tid. Jeg er tilgjengelig for ØIF Arendal i friperiodene fra jobb, bekrefter klubblegenden Eirik Heia Pedersen til oifarendal.no.
Det betyr at Heia Pedersen er tilgjengelig fra og med førstkommende søndag borte mot Tønsberg Nøtterøy.

La opp
Heia Pedersen trenger antakelig ikke en nærmere presentasjon, men for å gjøre en innholdsrik håndballkarrier kort: 32-åringen har vært med på hele ØIF Arendall-eventyret siden klubben bestemte seg for å satse mot spill i eliteserien på årsmøtet i 2007. Han har være toneangivende i alle spillets faser, vunnet tre serietitler og et cupgull samt vært – sammen med Sondre Paulsen – klubbens fremste symboler frem til han bestemte seg for å legge opp i vår. Trenerkollegene André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza intensiverte samtalene med Nedenes-mannen da det ble klart at nevnte Lars Jakobsens trøblete ankel satt dansken ut av spill på ubestemt tid. Fra tidligere er som kjent Herman Thysted skadet og utilgjengelig. Sist uke ble Kristoffer H. Pedersen hentet tilbake på utlån fra Kristiansand frem til begynnelsen av desember for å avlaste Jørg William Fiala Gjermundnes i posisjonen. Heia Pedersen er i hovedsak tenkt som en ekstra forsvarsspiller.
– Løpsformen er på samme nivå eller noe bedre enn da jeg ga meg i sommer, men jeg er spent på hvordan selve håndballformen ser ut når man legger til fullkontakt i kamp, sier Eirik Heia Pedersen som har trent sporadisk med elitelaget gjennom hele høsten.

Eirik Heia Pedersen gjør comeback frem til nyttår i ØIF-drakta. Det er til å bli glad av. Til høyre står Fredrik U. Venemyr.

Trekker
Heia Pedersen legger ikke skjul på at en gammel sirkushest over tid har luktet på muligheten som garantert vil glede mange supportere. At ØIF Arendal også kan spille seg til en cupfinale har gjort motivasjonen enda enklere for å si ja til klubben han er en levende legende i. Heia Pedersen var sentral da ØIF Arendal vant NM-gull i 2014. ØIF Arendal må overvinne Fjellhammer i november for å sikre seg en ny finalebillett. At pandemiens ende hva publikumsrestriksjoner angår, har også spilt en rolle.
– En mulig ny cupfinale og ikke minst muligheten for igjen å spille foran et fullsatt Sparebanken Sør Amfi gjør noe med enn, erkjenner han.
– Så lenge André og Luka mener jeg kan bidra og jeg deler deres syn, var det greit å si ja, fortsetter han.
– Lars har gjort en god jobb bak der og det samme gjelder resten av laget. De har overrasket meg litt og jeg må innrømme at jeg før sesongen hadde trodd at de ville slite mer. De har imponert meg, fastslår han.
Heia Pedersen trente med laget i går ettermiddag, men velger å trene alternativt i ettermiddag for gradvis å tilpasse kroppen til den nye treningshverdagen.Gautestad på banen
Det er imidlertid ikke bare ØIF Arendal som har hatt tett kontakt med Heia Pedersen. Tidligere ØIF Arendal-trener Leif Gautestad, som nå trener Runar Sandefjord, var lenge et høyaktuelt alternativ.
– Jeg har vært i ØIF Arendal i hele min karriere. Derfor hadde det vært spennende å teste ut en ny klubb, men da André fortalte meg at Lars var ute, var det ikke vanskelig å ta en avgjørelse, gjentar han.
– Og familien står bak?
– Absolutt. Samboeren min har lenge være veldig gira på et comeback på håndballbanen, sier han videre.
– Og vi regner med at Sondre Paulsen også har hatt en finger med i spillet?
– Det har han hatt, svarer han.
Tenkte vi det ikke. Dog, klubblegenden er krystallklar på at han ikke automatisk skal oppta plassen til andre spillere i comebacket.


– Det er ikke noe poeng for meg å reise på bortekamper for å sitte på benken, samtidig som andre spillere må sitte igjen hjemme. Det er helt opp til André og Luka om når jeg blir med og ikke. Jeg stiller opp når jeg kan og med alt jeg har når det blir aktuelt, forteller han.
For Heia Pedersen skal fortsatt jobbe turnus med to uker borte og tre uker hjemme.
– Uansett kommer stiller jeg alltid med innstilling om å vinne, innsats og vilje. Det har ikke forandret seg, avslutter Eirik Heia Pedersen om comebacket i ØIF Arendal.

Velkommen tilbake, Eirik Heia Pedersen! Denne gang i ny drakt – med de Tvende fyr på kroppen!