Børge Lund gir seg – ØIF Arendal
Foto: May Elin Aunli

Børge Lund gir seg

Børge Lund – som også trener vår erkerival Elverum, gir seg som trener for herrelandslaget. Hans erstatter har hatt stor suksess i dansk og nå svensk håndball.

Børge Lund gir seg som landslagstrener på herrelandslaget. Her avbildet i Sparebanken Sør Amfi da han trente Bodø. Lund er som kjent hovedtrener for vår erkerival Elverum. Foto: May Elin Aunli

– Jeg vil først og fremst takke Christian (red.anm: Berge) for at jeg har fått muligheten til å være med på dette i de siste fire årene. At jeg nå går ut av rollen handler om totalbelastningen over tid, og det har vært et av de vanskeligste valgene jeg har tatt noensinne, sier Børge Lund, som også er hovedtrener i Elverum. Han har hatt tittelen landslagstrener under landslagssjef Christian Berge.
Dette skriver handball.no på sin hjemmeside mandag formiddag.

Nordisk
Lunds erstatter som Christian Berges assistentrener hentes inn fra den svenske storklubben Kristianstad. Wille hadde stor suksess med danske Mors-Thy og vant cupen i Danmark sist sesong, før han returnerte til svensk håndball og Kristianstad i høst. Han har tidligere trent Skøvde, som ØIF Arendal møtte i en eliteturnering i oppkjøringen, samt gårsdagens motstander i kvartfinalen i NM – Halden.
–  Jeg jobbet sammen med Jonas da jeg skygget ham i forkant av EURO 2020. I desember 2019 var jeg sammen med ham i flere dager. Han har en veldig bra måte å jobbe på, og er faglig sterk. Derfor var det naturlig for meg å spørre ham, sier Christian Berge til Norges Håndballforbunds egne nettsider.
Wille har skrevet kontrakt til januar 2022, det vil si til og med mesterskapet i Slovakia/Ungarn i januar.