Det stormer rundt Kolstad om dagen – ØIF Arendal
Sondre Paulsen og Kristian Rammel, her mot Kolstad høsten 2020. Til høyre prøver Rasmus Carlsen å stoppe Rammel.

Det stormer rundt Kolstad om dagen

Håndballikonet Sander Sagosen ryktes til Kolstad i 2023 sammen med et halvt landslag. Landslagssjef Christian Berge har fått irettesettelse fra NHF. Torsdag gjester trønderne Sparebanken Sør Amfi og ØIF Arendal.

ØIF Arendal, her representert med vår skadde strekspiller Laurits Rannekleiv, spiller mot Kolstad torsdag. Her fra kampen lagene mellom for to år siden. Til venstre står en av Kolstads danske spillere Rasmus Carlsen. Bak Rannekleiv står William Aar, som nå spiller i danske Ribe-Esbjerg. Om ryktene rundt Kolstad stemmer, kan stjernespillere som Sander Sagosen være aktuell for trønderne i en ny storsatsing.

For å ta en lang historie så kort som mulig: Kolstad har lenge varslet at de ønsker å overta tronen i norsk håndball. Klubben har gått med overskudd de siste ni årene. Ifølge store medier som VG, Aftenposten og TV2 Sporten er drømmen å lokke hjem en av håndballens store superstjerner, trønderen Sander Sagosen.
Med moderne Kolstad Arena som base, byr klubben på en av landets flotteste arenaer som utgangspunkt for en satsing som må overgå budsjettet som i dag opplyses til å ligge på rundt 18 millioner.
Det er ikke akkurat en ordinær liste med spillere medier som VG, Aftenposten, TV2 Sporten og flere til samlet spekulerer i skal spille for trønderne i den angivelige storsatsingen som rulles frem i Trondheim:

  • Sander Sagosen (THW Kiel, sønn av Kolstads assistentrener Erlend Sagosen)
  • Magnus Abelvik Rød (norsk landslagssspiller i Flensburg-Handewitt)
  • Magnus Gullerud (norsk landslagsspiller i SC Magdeburg)
  • Harald Reinkind (norsk landslagsspiller i THW Kiel)
  • Torbjørn Bergerud (norsk landslagsspiller i GOG i Danmark)
  • Janus Smarason (islandansk landslagspiller, Frisch Auf Gøppingen)
  • Jonathan Carlsbogård (svensk landslagsspiller, TBV Lemgo)
  • Magnus Fredriksen (norsk landslagsspiller, Wetzlar)
  • Sebastian Barthold (norsk landslagsspiller, Aalborg)
  • Kent Robin Tønnesen (norsk landslagsspiller, Pick Szeged)

Irettesettelse
Midt oppe i alt av rykter om spillere, har de nevnte medier spekulert i om landslagssjef Christian Berge har vært «for på» i planene og arbeidet med å realisere Kolstads drømmer og planer, med tanke på landslagsstrenerrollen han har kontrakt på frem til 2025.
Lørdag skrev VG og Aftenposten at Berge har fått en irettesettelse av NHF for å ha hatt uønsket kontakt med Kolstad, hvis formål å få nye spillere til å vurdere den bebudede storsatsingen.
– Han har vært for offensiv og ekspansiv med tanke på samtaler med spillere, og andre, sa håndballpresident Kåre Geir Lio til VG/Aftenposten i helgen.

-Jeg har respekt for Forbundsstyrets konklusjon og tar denne til etterretning. Jeg har samtidig forståelse for at det har blitt uklarhet rundt min rolle i enkelte sammenhenger i denne prosessen. Dette beklager jeg og det burde ikke skjedd. Mitt engasjement i denne prosessen er også drevet av de planer Kolstad har for fremtiden, noe jeg mener vil styrke både REMA 1000-ligaen og landslaget og dermed også oppmerksomheten til norsk håndball. Jeg kan imidlertid love at jeg har vært, og vil være, 100 prosent fokusert på rollen som landslagssjef så lenge jeg er under kontrakt med Norges Håndballforbund, sa Christian Berge til handball.no lørdag.

Kolstad-trener Stian Gomo kan få litt av et stjernegalleri å sette sammen om ryktene om storsatsingen i Kolstad blir en realitet.

Ikke forsøkt
Kolstads daglige leder Jostein Sivertsen sa til VG/Aftenposten lørdag at rødtrøyene ikke har forsøkt å hente Christian Berge til klubben som trener.
– Vi har ikke ønsket Christian som en hovedtrener, men en trenerressurs i Kolstad, sa han til VG/Aftenposten.
Uansett hva som skjer og ikke skjer rundt Kolstad fremover: Torsdag møter Kolstad ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendal slo som kjent ut nettopp Kolstad ut av cupen for halvannen uke siden med 30-28 i Kolstad Arena. Det var i dette oppgjøret Kolstads Martin Kærgaard Pedersen fikk blått kort etter en eller voldsom takling av Mario Matic.

Kjenner vi trønderne rett, blir den en hard kamp i Sparebanken Sør Amfi torsdag klokken 18:30 – uavhengig av om Sander Sagosen og et kobbel av storspillere kommer til klubben de neste årene.

Kampen blir for øvrig den første kampen som spilles i Sparebanken Sør Amfi uten noen som helst smittevernsrestriksjoner etter at landet ble stengt ned i fjor vår. Og har du ikke skaffet dine barn og unge til og med 16 år gratisbilletter sponset av våre trofaste støttespillere? Sjekk i appen! Folkfesten er kun to dager unna!