BEKREFTER: Landslagssjefen har Fiala på blokka – ØIF Arendal

BEKREFTER: Landslagssjefen har Fiala på blokka

Landslagssjef Christian Berge bekrefter at ØIF Arendals fremadstormende bakspiller Jørg William Fiala Gjermundnes står på blokka hans. Prestasjonsmiljøet i ØIF Arendal høster også skryt, som gjør det attraktivt å fortsette utviklingen i norsk toppserie.

Jørg William FIala Gjermundnes utvikling og prestasjoner har vekket landslagssjef Christian Berges interesse.

– Ja, hans navn diskuteres. En spennende spiller, bekrefter landslagstrener Christian Berge til oifarendal.no.

Betalt
Berge er ikke bare norsk landslagssjef. Han er også mannen som har ledet Norges landslag fra å være en b-nasjon på den internasjonale scene og inn i medaljestrid hver gang landslaget spiller internasjonale mesterskap. Fortidens og dagens landslagsspillere skal alle på et eller annet tidspunkt erstattes, og det er mange unge spillere som trener hardt for å nå gjennom nåløyet til landslagssjef.
– Han er en ung, fremadstormende spiller som leverer bra om dagen. Han begynner å få betalt for mange år med hardt arbeid i et godt miljø i Arendal. Slike spillere følger vi ekstra med på.
– Det vil si at du vurderer hans navn som en sterk kandidat til fremidige uttak?
– Ja, han er i diskusjonen, gjentar han.

Kvalitet
Berge mener det er naturlig at fremadstormende spillere tenker seg om flere ganger før de hopper på det første og beste toget til Europa.
– Norske klubber jobber mye bedre og mer profesjonelt nå enn for noen år tilbake. Det drives godt rundt omkring og det er tatt og tas store steg her hjemme. Det er gøy å se hvordan klubbene setter seg høye mål og følger dette opp med et godt arbeid over tid. Dette gjør at den norske toppserien er en god utviklingsarena, men det betyr ikke at dette er den riktige fasiten for unge spillere. Noen reiser ut tidlig og lykkes med det, mens andre gjør som Fiala Gjermundnes og blir hjemme. Det er mange faktorer som spiller inn i hvert enkelt tilfelle, men jeg tror han har tatt et klokt valg med å være i ØIF-miljøet videre, mener han.

Yngre landslag
Fiala Gjermundnes har tidligere gått gradene i aldersbestemte landslag. Om utviklingen fortsetter, er a-landslaget neste steg.
– Er man tålmodig og seriøs over tid, noe han har vært og er, kan man nå hele veien. Det tar tid å bli god og som sagt er det mange spillere som har det litt for travelt, sier Berge som også har lagt merke til ungguttens prestasjoner mot merriterte PAUC sist uke.
– Absolutt, og det er utrolig moro å se at norske klubber mener alvor, skaper gode resultater og ønsker å være med i europacupene med ambisjoner. Det har skjedd mye i norsk håndball de siste årene og det gleder meg.


Og kanskje skjer det at Fiala Gjermundnes blir en del av norske landslagsprestasjoner i fremtiden? Det eneste som er sikkert er at det må legges ned betydelige mengder med arbeid. Igjen og igjen.