SISTE: Fiala Gjermundnes har signert for fire nye sesonger – ØIF Arendal

SISTE: Fiala Gjermundnes har signert for fire nye sesonger

20-åringen sier klubbens og hans egne ambisjoner passer perfekt sammen. Han vil sanke titler de fire neste årene.

Jørg William Fiala Gjermundnes blir å se i ØIF-drakta i fire år til. Det ble klart denne uka.


– Jeg trives veldig, veldig godt i ØIF Arendal. Klubben har over mange år gitt meg tid og rom til å utvikle meg. Når mine ambisjoner og klubbens ambisjoner også passer perfekt sammen, var det ikke vanskelig å bestemme seg da tilbudet kom på bordet. Klubben har ambisjoner om å vinne titler og det samme har jeg. Derfor har jeg signert en langsiktig kontrakt, smiler en meget fornøyd Jørg William Fiala Gjermundnes til oifarendal.no.

Pangstart
Den unge kristiansanderen viste allerede forrige sesong at potensialet var bra. Denne sesongen har han tatt ytterligere steg. Trenerduoen André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza har gitt ham mye tillitt og spilletid. Han har kvittert med å hamre inn mål eller mål i sesonginnledningen. Mot det franske stjernegalleriet PAUC viste han at sesonginnledningen ikke var et blaff. Ytterligere syv mål banket han inn mot tirsdagens merriterte motstander. Fiala Gjermundnes har lagt ned enorme mengder med trening for å komme dit han er idag. Hans reise fra ungdomshåndballen til å være en spiller som forventes å levere på høyeste nivå, har krevet sine runder på innbytterbenken, styrkerommet og i egne tanker. Bakspilleren trekker frem hvor mye trenerne i ØIF Arendal, Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl, har betydd for utviklingen hans – og ikke minst har betydd for valget om å velge ØIF Arendal som base for videre utvikling.
– At trenerne tror på meg betyr ekstremt mye. Det er en del av totalpakka som gjorde at jeg ikke brukte lang tid på å bestemme meg. Jeg ønsker å vise klubben at jeg fortjener dette gjennom å spille bra videre. Jeg vil gi noe tilbake til ØIF Arendal som takk for tilliten og kontrakten. Nå skal jeg bare jobbe enda hardere fremover, sier han.
Bakspilleren legger ikke skjul på at den langsiktige kontrakten skal gi ham en plattform for å nå den store drømmen i karrieren.
– Alle som legger ned mye tid og krefter på å bli best mulig, har en drøm om å spille i de største europeiske ligaene. De neste fire årene skal jeg utvikle meg videre, hjelpe klubben så godt jeg kan. Det tar tid å bli stabilt god, og jeg er takknemlig for at klubben har gitt og gir meg denne muligheten videre, gjentar Fiala som nå er inne i sin fjerde sesong i ØIF-drakta etter han kom fra moderklubben Randesund.

Jørg William Fiala Gjermudnes jubler her etter scoring nummer fem mor PAUC på tirsdag. Den kampen endte 27-27 og Fiala satt inn syv av målene.

Langsiktig
Den nye, langsiktige kontrakten gir klubbens mestscorende spiller denne sesongen, enda bedre forutsetninger for å trene, drive restitusjon og bygge en kropp som kan tåle det ekstreme fysiske og mentale nivået som kreves for å ta steget helt opp i stjernehimmelen på den europeiske, og dermed internasjonale scene. Hans tilleggsjobb på Meny på Randesund trappes noe ned. Håndballen for med andre ord fullt fokus, og kontrakten gir ham muligheten til å dyrke 24/7-utøveren.
– Det var egentlig deilig å få avklart dette nå, slik at jeg kan konsentrere meg om å utvikle meg selv og bidra til at klubben når sine mål i denne perioden. Jeg skal gi alt, avslutter en strålende fornøyd Jørg William Fiala Gjermundnes.

Vi gleder oss med deg – i fire nye år!

Og i morgen er det på tur igjen for Fiala og ØIF Arendal-spillerne. Tirsdag spilles den andre og avgjørende kvalifiseringskampen mot PAUC spilles i Frankrike. Det første oppgjøret endte som kjent 27-27 i Sparebanken Sør Amfi tirsdag kveld. Vinneren sammenlagt er klar for gruppespillet i EHF European League.