FIALA: – Det er kamper som dette vi trener og ånder for – ØIF Arendal

FIALA: – Det er kamper som dette vi trener og ånder for

Når franske PAUC står klare på motsatt banehalvdel i morgen kveld, er ikke Jørg William Fiala Gjermundnes noe mindre klar når det franske stjernegalleriet entrer Sparebanken Sør Amfi.

-Å spille kamper som dette, er det vi trener og ånder for hver eneste dag. Det er ikke vanskelig å finne motivasjon når motstanderen mønstrer et mannskap fullt av stjerner, sier en spent Jørg William Fiala Gjermundnes før morgendagens første av to kvalifiseringskamper om retten til gruppespill i EHF European League.


Seks i snitt

Fiala Gjermundnes har fått en solid start på årets sesong. Han har banket inn 24 mål på fire kamper, noe som gir et snitt på seks mål i hver kamp. I tillegg kommer de åtte målene han satt inn over to kamper mot Gornik Zabrze i den første kvalifiseringsrunden til EHF European League. Han satt også inn en rekke mål borte mot Herulf i cupen. Morgendagens motstander blir den sterkeste så langt.
-Forstår folk hva som egentlig møter dere i morgen?
-Det er mulig folk ikke skjønner hvor gode PAUC, men tar de en titt på spillertroppen bør det gi en pekepinn på nivået de kommer med. Det er et stjernegalleri som har en haug med titler å vise til, mener han.

Stjernegalleri
I tidligere artikler om PAUC her på nettsiden har vi trukket frem spillere som håndballoksen William Accambray, Nicolas Claire og Roman Lagarde. Deres medaljer fra OL, EM, VM, europacuper og nasjonale turneringer får ikke plass i et vanlig norgesglass. De nevnte er franskmennenes største profiler i tillegg til trener Thierry Anti. Anti var mannen som for øvrig løftet våre overmenn fra Nantes for to år siden fra å være en middelhavsfarer i fransk håndball og helt opp i europatoppen.
– Utrolig deilig at vi kan møte til kamp med lave skuldre, klaske til og virkelig spiller uten press. Vi har ikke noe å tape, og derfor kan vi overraske dem kraftig. Det er vår innstilling, mener Fiala Gjermundnes og sikter til ØIF Arendals solide kamper mot Nantes for to år siden.
– Samtidig regner jeg med at de er såpass profesjonelle at de ikke ønsker annet enn å reise hjem med en storseier. De vil knuse oss, men vi får stå i mot og gi dem juling tilbake. Ingenting er umulig, selv mot meritterte stjerner. Det er ingen som vinner en kamp på forhånd, smiler 20-åringen.

Vinneren av morgendagens kamp og neste tirsdags returkamp i sør-Frankrike går videre til gruppespillet i EHF European League. ØIF Arendal har aldri tidligere kvalifisert seg for det gjeve gruppespillet.