PANZA: – Hvert forsvar og hvert angrep blir som en cupfinale – ØIF Arendal

PANZA: – Hvert forsvar og hvert angrep blir som en cupfinale

Det er ØIF Arendal-trener Luka Panza første kommentar etter at franske PAUC ble trukket opp av hatten i dagens EHF-trekning. Kroaten gleder seg også til å treffe en gammel elev fra tiden i Zagreb – en ganske velbygd herremann, for å være nøyaktig.

ØIF-trener Luka Panza og kollega André Jørgensen Hofstøl må legge en lur slagplan før møtet med franske PAUC 21. og 28. september.

– Dette er en bra motstander, men de har også et tøft program i september. Vi møter et lag med erfarne spillere som har vært gode på høyt internasjonalt nivå i mange år. Hvert forsvar og hvert angrep blir som en cupfinale. Det blir tøft, men aldri umulig, sier Luka Panza om det siste – franske – hinderet før drømmen om gruppespill i EHF European League.

Sterk fransk liga
Panza vurderer den franske ligaen som en av de beste i verden. Topplag som oljestyrte Paris SG, Montpellier, Nantes, Toulouse, Nimes og ikke minst PAUC er blant biffene i den franske serien. PAUC ble nummer fire i den franske toppdivisjonen sist sesong, under ledelsen av den svært så meritterte franske treneren Thierry Anti. Han har tidligere blant annet ledet Nantes til finalespill i Champions League og nyter stor respekt i håndball-Europa.
– Min første tanke da PAUC ble trukket var at hvert angrep og forsvar blir en egen kamp i seg selv. Den energien må være på plass. Vi møter et lag med spillere som William Accambray, Roman Lagarde og Nicolas Claire i troppen. Dette er store internasjonale spillere med mye erfaring. Alt vi gjør med være på maks-nivået vårt, mener han.
En annen spiller som venter er 209 cm høye Marko Racic. Badevekta stopper først på 125 kg. Panza kjenner godt til den kroatiske giganten fra tiden i Zagreb. Det var dagens ØIF Arendal-trener som hentet den kraftfulle strekspilleren tilbake til Zagreb fra Østerrike. Så, hvis Accambray er klubbens håndballokse, er Racic traktoren som rydder midtvinters.
– Han gleder jeg meg stort til å treffe igjen, sier Panza som med andre ord har et godt forhold til PAUC sin strekspiller.

ØIF Arendal-trener Luka Panza hentet Marco Racic til Zagreb fra Østerrike da han var Zagreb-trener. Racic måler 209 cm på strømpelesten og badevekta stopper ikke før det står 125 kg.

Undervurderer aldri
Panza er sikker på at franskmennene og spesielt trener Thierry Anti aldri tillater seg å undervurdere Sondre Paulsen & co, særlig ikke at Nantes – med Anti på trenerbenken – måtte helt ned i kjelleren for å sikre avansement høsten 2019.
– Anti undervurderer aldri. Derfor møter de maksimalt skjerpet, og skal videre til gruppespillet. Da kan man ikke gjøre en dårlig jobb. Vår jobb blir å finne svakhetene, levere maksimalt i alle spillet faser og ikke minst ha litt flaks på veien, men jeg er 100% sikker på at de ikke vil undervurdere oss selv om det er favoritter til å vinne over to kamper.
Panza trekker også frem det tøffe kampprogrammet franskmennene har i beina i september.
– Vi har også et skikkelig tett program i denne perioden, med kamper onsdag og søndag i lang tid. De kommer til å møte oss med alt de har når kommer til Norge 21. september, avslutter Luka Panza.

Første kamp spilles i Sparebanken Sør Amfi tirsdag 21. september. Returoppgjøret spilles i Frankrike 28. september. Vinneren får plass i gruppespillet i EHF European League.

.