BØRM ETTER DAGENS FRANSKE TREKNING: – Her blir det noe tøffe boksekamper – ØIF Arendal

BØRM ETTER DAGENS FRANSKE TREKNING: – Her blir det noe tøffe boksekamper

ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm har noe å hevne når franske PAUC Handball gjester Sparebanken Sør Amfi tirsdag 21. september. Franskmennene har også styrket stallen betraktelig i sommer.

Frederik Børm gleder seg over at det blir fransk motstand i den siste kvalik-runden til EHF European League. Her er det Lars Jakobsen som krangler seg gjennom forsvaret til Gornik Zabrze søndag.

– Vi tapte med noen mål mot dem i den franske serien i vår. Det er et solid lag vi skal opp mot. Det er det ingen tvil om, fastslår vår nye forsvarsgeneral som bodde drøye tre mil fra nettopp ØIF Arendals kommende motstander fra sør-Frankrike, PAUC Handball, fra hans tilhold i Provence i vår.

Meritterte
For det er ingen hvem som helst som skal slås over to kamper for å nå drømmen om gruppespillet i EHF European League. PAUC har en rekke meritterte spillere i stallen, deriblant den franske verdensmesteren William Accambray. Han har en merittliste som vil få noen enhver til å se to ganger: VM-gull i 2011, 2015 og 2017. OL-gull i 2012, EM-gull i 2014. Den kraftfulle bakspilleren har i karrieren mottatt lønn fra klubber som ungarske Veszprem, Paris SG, Montpellier, Celje (Slovenia) og Brest (Hviterussland) – alle stormakter i internasjonal klubbhåndball.

Roman Lagarde har tidligere spilt for Nantes. ØIF Arendal møtte som kjent Nantes i tilsvarende kvalik-runde høsten 2019. Da vant Nantes med et fattig mål sammenlagt. Lagarde er hentet hjem til Frankrike fra tyske Rhein Neckar Løven før denne sesongen. Bakspilleren har også en merittliste som det er verdt å skrive om: OL-gull i 2021, VM-bronse i 2019 og EM-bronse i 2018. Lista er lenger.

– Det er et stort, fysisk og sterkt lag. Det blir en hel masse å bokse med og mot. Vi får se hva vi kan gjøre med dem, fastslår Frederik Børm like etter at trekningen fant sted tirsdag formiddag.

Første kamp spilles i Sparebanken Sør Amfi tirsdag 21. september, med returoppgjør i Frankrike tirsdag 28.september.