JØRGENSEN HOFSTØL OM BØRM: – Vi har fått en ny forvarsgeneral – ØIF Arendal

JØRGENSEN HOFSTØL OM BØRM: – Vi har fått en ny forvarsgeneral

– Vi har prioritert å finne en forsvarsgeneral. Det har vi funnet og fått i Frederik. Han kommer til å bli lagt merke til, sier en tydelig fornøyd hovedtrener André Jørgensen Hofstøl.

André Jørgensen Hofstøl er meget fornøyd med signeringen av den danske forsvarsgeneralen Frederik Børm.

– Vi har først og fremst sett etter en anvendelig forsvarsgeneral med et solid krigerinstinkt. Det har vi endelig fått på plass. Frederik blir en meget viktig brikke i det defensive spillet. Vi har jaktet på en erfaren forsvarsgeneral. Det har vi fått i ham. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med å forme forsvarsspillet vårt med Frederik som hærfører, sier André Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no om den ferske overgangen.

Trålet
Jørgensen Hofstøl forteller at Børms navn har vært interessant navn over en lenger periode. Den meritterte 32-år gamle danske har en solid håndball-CV.

Frederik Bøhm representerer vilje, profesjonalitet, lederegenskaper og ikke minst en solid porsjon med forsvarsgener.

-Han krysser ut samtlige punkter på vår ønskeliste om hva en forsvarsgeneral må ha av erfaring, ferdigheter, en aggressiv spillestil, solide holdninger og en samlet kompetanse som styrker hele troppen, kommenterer ØIF Arendals hovedtrener.
Bjerringbro, Skjern, Kolding og Aalborg er blant klubbene han har spilt for. Etter at Christian Berges eks-klubb Århus slo seg selv konkurs tidligere i vår, reiste Børm videre til den franske ligaen og Provence Istres ut inneværende sesong. Han har også 14 a-landskamper for Danmark på cv’en å skilte med.

Anvendelig
I hans første offisielle intervju som ØIF Arendal-trener la Jørgensen Hofstøl frem tanker om å spisse 6:0 og 5:1-forsvarsspillet ytterligere. På håndballspråket kan Børm bekle både det som kalles treer og toer. På godt norsk er en «treer» de to forsvarsspillerne som danner et midtforsvar i et 6:0-forsvar – eller den midterste spilleren blant de fem som står bak en fremskutt spiller i 5:1-forsvar. Mellom kantspillerne og midtforsvaret arbeider de såkalte toerne.

– Frederik er en anvendelig forsvarsspiller som bekler de to nevnte roller i forsvarsspillet. Han blir utvilsomt vår nye forsvarsgeneral. Han er brikken som nå faller på plass i det defensive spillet. Hans vinnerskalle er noe publikum raskt vil legge merke til. Jeg er godt fornøyd, fastslår Jørgensen Hofstøl som også forventer at den Randers-fødte 32-åringen vil kjempe om spilletid på strek i angrep.
-Hans inntreden i troppen styrker også konkurransen, sier han videre.

Børm avslutter sesongen for Provence Istres, før han vender nesen nordover, forbi hjemlandet og lander i Arendal. Børm skal etter planen være klar når ØIF Arendal løper og kaster  gang oppkjøringen mot neste sesong rundt 1. juni.