Lys i tunnelen: Seriestarten er planlagt til 1. september – ØIF Arendal

Lys i tunnelen: Seriestarten er planlagt til 1. september

Flere kamper i 2021/2022-sesongen gjør at seriestarten kastes i gang noen dager tidligere enn planlagt.

Sesongen 2019/2020 ble som kjent- grunnet smittevernsituasjonen – avsluttet med halvspilt sesong som tellende resultat. Avgjørelsen resulterte også i at Rema 1000 ligaen får 14 deltakende lag kommende sesong.

Rema 1000 ligaen starter 1. september, her representert ved vår egen Mario Matic – i kjent driv mellom to forsvarsspillere. Bildet er tatt mot Nærbø i høst.

GTP
En hyggelig konsekvens er at det dermed ligger an til enda flere håndballkamper – noe som det ikke er for mye av om dagen her på hjemlige trakter. Flere lag betyr også flere serierunder, som under ordinære omstendigheter hadde vært 22 i tallet.

Kommende sesong blir det 26 serierunder, noe som gjør at terminlista blir enda per pakket. Serieåpningen var opprinnelig satt til 5. september, men blir nå fremskyndet noen få dager til 1. september. Det ble offentliggjort fredag, som følge av arbeidet med den såkalte grunnterminplanen (GTP), som er en oversikt over alt som skjer i de øverste seriene i Norge, cupspill, sluttspill og landslagsaktiviteter.

Ikke avgjort
ØIF Arendal tok sølv i den nylig avsluttede sesongen på herresiden. På kvinnesiden er gullkampen ennå ikke avgjort, ettersom Vipers Kristiansand og Storhamar ikke har konkurrert om hvem som havner øverst i Rema 1000 ligaen på kvinnesiden. Begge lagene har vunnet henholdsvis elleve og ti strake kamper hver. Seriefinalen på kvinnesiden er foreløpig berammet om halvannen uke.