ØIF Arendals B2B-nettverk: – Mandag åpner vi dørene – ØIF Arendal

ØIF Arendals B2B-nettverk: – Mandag åpner vi dørene

Denne uka har Stoa Fysikalske Senter jobbet på spreng for å få alt klart til åpningen av den nye helsehuset på Stoa, S5 Helse, like ved Sørsvann. Selv gleder fysioterapeut og daglig leder Ron Astrup seg til å vise frem de to terapibassengene i bygget.

Ron Astrup, daglig leder Stoa Fysikalske Senter. Fredag åpner dørene til det nye helsehuset S5. Helsehuset ligger like ved Agderposten Trykk, med Sørsvann som nærmeste nabo.

-Hele ideen med dette helsehuset er å få samlet de beste av de beste under samme tak. Nå gleder vi oss skikkelig til å ta i bruk dette bygget, sier daglig leder og fysioterapeut Ron Astrup til oifarendal.no.

Bredt spekter
Astrup forteller at prosessen fra idé til innflytting har tatt nær 3,5 år, men Stoa Fysikalske Senter blir ikke det eneste tilbudet på helsehuset. Havblikk (øre/nese/hals) flytter inn i egen avdeling. Nevrolog, psykolog, hypnoterapeut, nevrofeedback, bedriftshelsetjeneste samt Havblikk og Torungens øyehelsetjenester slås sammen og kommer også inn i det nye bygget. Over 30 personer skal ha jobbe på huset, som samlet sett rommer nær to en halv håndballbane i flate.
– Senteret blir komplett og det skal bli godt å få kommet i gang, sier han videre om bygget som blir det største helsehuset i Sør-Norge utenom helseforetakenes egne tilbud.

Terapibasseng
Astrup, som også er medisinsk ansvarlig i ØIF Arendal, trekker frem de to nye terapibassengene i delen som Stoa Fysikalske Senter rår over, som en drøm som endelig blir en realitet. Bassengene blir riktignok ikke klare til åpningen, grunnet utfordringer knyttet til corona-situasjonen. Bassengene blir en sentral del av tilbudet i Stoa Fysikalske Senters tilbud.

– Det betyr at vi fra første dag etter skade eller operasjon kan tilby trening i basseng. Vi har blant annet kjøpt inn løpemøller og sykler til bruk i vann. Vi har også investert i hev- og senk bunn, som gjør at vi kan tilpasset trening til nivået den enkelte er på. Bassengene gir også muligheter for gravide, barnesvømminger og for foreninger og lag i helger. Bassengene er en drøm jeg har båret på i flere år. Dette betyr at vi kan hjelpe enda flere med enda bedre verktøy, sier han fornøyd om mulighetene både brukerne og hans egne spesialister innenfor fysioterapi, massasje og kiropraktikk nå har.

Profesjonelt
Det er ikke bare i Sparebanken Sør Amfi man kan oppleve kunstverk når ØIF Arendals beste menn underholder. Den helprivat klinikken har brukt ressurser og timer på å utvikle interiør og design som skal løfte totalopplevelsen for de som bruker bygget.

Håndverkerne og leietakerne har den siste uka jobbet på spreng for å få alt på plass til fredagens åpning.


– En ting er kvaliteten vi leverer på behandlingsrommet, det andre er det løftet vi gir lokalene med kunst og design. Vi har konsentrert oss mest om lokale kunstnere. Dette skal bli en totalpakke, som våre brukere skal oppleve som gjennomført profesjonelt fra de går inn døra til de lukker den bak seg når de går, forteller Astrup.

Ron Astrup er ikke bare pådriver for det nye helsehuset. Han ble også medisinsk ansvarlig i ØIF Arendal fra nyttår av.