Svele: – Paulsens signering er et viktig signal – ØIF Arendal

Svele: – Paulsens signering er et viktig signal

TV2-ekspert Bent Svele mener re-signeringen av Sondre Paulsen viser styrke. – Det er et sterkt signal om klubbens ambisjoner. Et smart valg for begge parter, mener den tidligere storspilleren.

TV2-ekspert Bent Svele (t.v) sier Sondre Paulsens nye 1-årskontrakt med ØIF Arendal er et smart valg for begge parter. Til høyre er TV2-makker Harald Bredeli. Arkivfoto.

– Det sier seg selv at signeringen av Sondre er en styrke for klubben. Sondre er ikke ferdig på toppnivå, heller tvert om. Han fremstår som sulten og han representerer erfaring og tyngde. Det handler om å ville utvikle seg, selv om også han blir eldre. Når en håndballspiller som har passert 30, blir det gjerne også færre feil og et enda smartere spill. Det blir gøy å se ham kommende sesong, fastslår den frittalende TV2-eksperten overfor oifarendal.no.

Tidligere i dag ble offentligjort at Sondre Paulsen har skrevet under en ny 1-årskontrakt. Her er han i kjent stil, mellom to spillere, på vei mot nok et mål. Bildet er tatt fra hjemmekampen mot Nærbø i den nylig, avsluttede sesongen.

Blåser litt
Svele sier det er innlysende at det Paulsen blir viktig i neste sesong utgave av ØIF Arendal, spesielt etter at to av inneværende sesongs bakspillere har forlatt klubben. Han tror balansen mellom privatliv, jobben i Sparebanken Sør og håndballsatsingen blir avgjørende for om høyrebacken tar ytterligere steg.


– Håndball kan han spille. Det er ikke saken her, heller om han får nok hvile og restitusjon mellom slagene. Det regner jeg med det finnes gode løsninger på. For viktig, det er Sondre. Man vet heller aldri når han gir seg på toppnivå. Derfor er hans bidrag for å opprettholde kontinuiteten ekstra viktig kommende sesong, fortsetter Svele.

-Smart valg
Paulsen har skrevet under for en sesong. Det er en smart løsning, både for klubben og for storscoreren, mener Svele videre.
– Jeg synes egentlig ikke så mye om 4 og 5-årskontrakter. Sondre skriver ikke en kontrakt for ett år av gangen, fordi han lukter på andre muligheter etter at denne kontrakten går ut. Han skriver antakelig en ettårs-kontrakt fordi han vil evaluere seg selv etter kommende sesong, for å se om han fortsatt kan utvikle seg. Spillere med korte kontrakter er som regel mer på tå hev. Sondre er kanskje den beste spilleren som er i ØIF Arendal, og da er det klart at denne signeringen er viktig. Han har også vært med siden opprykket i 2009. Den erfaringen blir ikke bare viktig på banen, men også i det daglige treningsarbeidet. Jeg synes det blir det spennende å se om han blir enda mer jevnere i spillet sitt. Det er ofte det som skjer med erfarne spillere, fortsetter TV2-eksperten.

Naturlige endringer
ØIF Arendal har foreløpig ikke hentet nye erstattere for spillerne som har forlatt klubben. Svele regner med at det arbeides hardt med – både dag og natt – i klubblokalene i Sparebanken Sør Amfi, for å spikre sammen en solid spillertropp. Han trekker frem seriemester Elverums voldsomme endringer i spillerstallen de siste årene som et bilde på hva som faktisk skjer i mange klubber.
– I fjor erstattet de vel ti mann fra sesongslutt til sesongstart. Året før der var det vel 6-7 stykker som forsvant ut og nye kom inn der oppe. Det eneste som er sikkert er at man ikke kan bytte ut tre strekspillere av gangen. Det skal være en viss utskiftning i gruppa mellom hver sesong. Hemmeligheten er å få opp nye spillere samt ha orden på speidervirksomheten sin. Får man det til, er det ofte sunt og bra med nye fjes inn i troppen. Nå er ikke Sondre ny for publikum nede hos dere på Sørlandet, men også han må føle at han blir pustet i nakken for å bli bedre, avslutter TV2-ekspert Bent Svele.