Klubblegende: – Jeg er klar til å skrive ny historie med ØIF Arendal – ØIF Arendal

Klubblegende: – Jeg er klar til å skrive ny historie med ØIF Arendal

Sondre Paulsen skrev i går under på en ny kontrakt med ØIF Arendal. – Jeg har mer å bidra med, fastslår klubb-bautaen.

Sondre Paulsen svever høyt.

– Jeg har benyttet kamppausen og den spesielle situasjonen vi alle er en del av, til å trene mye styrke og utholdenhet med god kvalitet. Det fysiske skal være på på plass når vi setter i gang igjen. For det er håndball jeg vil spille. Det var aldri aktuelt å avslutte karrieren etter den sesongen som nå nylig ble satt strek over. Jeg er klar til å skrive nye eventyr med ØIF Arendal. Jeg kan egentlig ikke vente med å komme i gang igjen. Jeg har mer å bidra med. For egen del forventer jeg fortsatt utvikling av eget spill den kommende sesongen. Neste vår får vi sette oss ned igjen og se om jeg fortsatt har utvikling i kroppen, forteller en fornøyd Sondre Paulsen til oifarendal.no.

Ettårs-kontrakt
Paulsen som er inne i sitt 33. år, og sitt 27. (!) som håndballspiller, har en lang merittliste å vise til. Han har deltatt i VM, har en rekke landskamper og ikke minst en av spillerne som er synonymt med ØIF Arendal i alt og ett. Men, det kanskje viktigste av alt: Den høyrehendte kant- og bakspilleren har vært med på hele oppturen, siden det berømmelige juleselskapet hos Øygardens i 2006. Siden har verken klubb eller Paulsen sett seg tilbake.
-Vi skal jobbe steinhardt for å nå målene våre og det vil jeg bidra til så godt jeg kan. For meg handler det om å bli bedre for hver eneste dag, sier Paulsen som fortsetter som kunderådgiver i Sparebanken Sør – en av klubbens hovedsponsorer gjennom årtier.

Brikke
Hovedtrener André Marius Jørgensen Hofstøl er fornøyd med at Paulsen-brikken falt på plass i det som blir 2021/2022-utgaven av ØIF Arendal.
– Sondre representerer alt en trener kan ønske seg. Holdninger, verdier, erfaring og viljen til å bli bedre hver eneste dag. Han er og blir en viktig brikke i arbeidet med å få spilt sammen nye konstellasjoner i alle spillets faser. Han er også ekstremt viktig som forbilde for våre yngste spillere i troppen – og for spillerne som ønsker å jobbe hardt for å bli tatt opp i troppen fremover. Sondre er kultur, sier Jørgensen Hofstøl og fortsetter:
-Det fine med Sondre er at han kan brukes i flere ulike spill, som gjør at vi kan bli enda mer uforutsigbare for motstanderne våre. Jeg er strålende fornøyd med å få med ham videre. Sondre er viktig. Alle lag stiller sterkere med slike spillere og personligheter i front for arbeidet vårt, sier klubbens hovedtrener.

Alfa omega
Paulsen trekker frem at det nye trenerteamet kun blir hans tredje i klubben på toppnivå. Siden opprykket tilbake i 2009, har han kun hatt Leif Gautestad og Marinko Kurtovic som permanente trenere.
– Jeg tror sterkt på det nye trenerteamet. André var også lydhør overfor mine behov for en noe annerledes inngang på treningshverdagen. Jeg begynner å bli en gammel mann, og intensiteten i treningen må varierer. Jeg er ikke 20 år lenger, og det tas det hensyn til i form av ulike tilpasninger. De siste årene har jeg og trenerteamet funnet gode løsninger, slik at kroppen kan tåle dette kjøret. Det handler egentlig om å holde igjen. Da blir min kapasitet utnyttet maksimalt, forklarer han.

Spillere kommer og går, klubben består
Paulsen tar endringene i spillertroppen med sedvanlig stoisk ro. Han har ikke tall på hvor mange spillere som har vært utviklet i ØIF Arendal, for deretter å ha tatt steget til europeiske klubber.
– Eller så har spillerne lagt opp etter å ha vært i klubben i en årrekke. Derfor var det litt nytt at en av våre mest betrodde menn valgte en overgang til en annen norsk toppklubb, heller enn å flytte utenlands eller legge opp. Når gode gutter forsvinner gjør det litt ekstra vondt. Samtidig er det slik i toppidretten at spillere kommer og går, mens klubben består. Det er ikke første gang i historien at en klubb har byttet ut 4-5 spillere fra den ene sesongen til den andre. Jeg skal bidra med alt jeg kan for at vi får staket ut en kurs som kan sanke titler. Jeg hadde ikke skrevet under for en ny sesong, hvis jeg ikke hadde trodd at titler er innen rekkevidde. For vi får et slagkraftig lag neste sesong, fastslår Paulsen.

Høyt oppe
Årets Rema 1000 liga ble som kjent avsluttet med halvspilt sesong som ferdig resultat. På toppscorerlista havnet Paulsen på 5.plass med 64 scoringer inkludert 21 mål fra straffemerket.
– For meg handler det ikke om at mitt navn skal stå øverst på en eller annen liste, men at klubben står øverst.

Visste vi det ikke. En klubbens mann.