Lys i tunnelen: Danskene håper på publikum i de siste sluttspillkampene – ØIF Arendal

Lys i tunnelen: Danskene håper på publikum i de siste sluttspillkampene

Den såkalte «ekspertgruppen for store begivenheder» har lagt en klar plan for hvordan danske håndballkamper igjen kan spilles foran publikum.

Ekspertgruppen anbefaler at innendørsidretter som håndball, basket, volleyball kan gjenåpne for tilskuere. I første omgang anbefales maksimalt 500 tilskuere i hver seksjon, skriver dansk TV2 Sport. Dette tiltaket beskrives som Fase 1.

Marcus Dahlin var sentral da ØIF Arendal i 2014-2015. Nå er han i danske Sønderjyske, som havnet på 5.plass i den danske eliteserien. Sønderjyske og Dahlin møter for øvrig GOG 6. mai i sluttspillet – kanskje med publikum på tribunene.


– Vi er glade for innstillingen, men vi vet også godt, at det er en politisk forhandling, så man er jo verken kjøpt eller solgt ennå. Men dette er positive nyheter, sier Thomas Christensen, direktør i divisjonsforeningen til samme kanal.
Dansk håndball hadde i fjor høst flere forsøk på såkalt seksjonering av publikum.
– Vi er klare. Også på kort varsel. Turneringen (red.anm: sluttspillet) går mot slutten, men kan vi bare få et par kamper med tilskuere, så vil det bety mye. Jo før, jo bedre, så flere lag får glede av dette, innen deres sesong er slutt, sier Thomas Christensen videre ifølge TV2 Sport Danmark.

Den danske ekspertgruppen arbeider med fase 1 og en fase 2. Når alle personer i risikogruppa over 50 år har fått satt første vaksinedose, kan fase 2 settes i gang. I fase 2 kan inntil tusen tilskuere i hver seksjon være en realitet, om plasskravet om kvadratmeter per person og godt nok ventilasjonsanlegg være en realitet, skriver TV2 Sport Danmark på sine nettsider.

Den danske ekspertgruppas plan om hvordan den danske tribuner kan åpnes, er oppe til politisk diskusjon. Ingen avgjørelser er med andre ord tatt.
Uansett hva det ender ut for dansk håndball før sommeren. Det er lys i tunnelen.