Sluttspill avlyst: ØIF Arendal med revansje i European League! – ØIF Arendal

Sluttspill avlyst: ØIF Arendal med revansje i European League!

Endelig skal ØIF Arendal få muligheten til å spille European League! Den nyetablerte toppturneringen som Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) etablerte foran fjoråret. – Dette blir helt suverent, skryter hovedtrener André Jørgensen Hofstøl tydelig begeistret!

Norges Håndballforbund har besluttet at det ikke blir sluttspill i 2020/2021. Bakgrunn er den usikre smittesituasjon og konsekvensene av denne. Det ble klubbene informert om i digitaltmøte med NHF mandag kveld.

Som resultat av at det ikke blir sluttspill, fordeles europacup-kampene fra seriespillet. Det betyr at Elverum skal spille Champions League, mens ØIF Arendal (nr. 2 i årets Rema 1000-liga) skal til European League.

ØIF Arendal var også kvalifisert for European League i fjor. Første året turneringen skulle spilles. Den deltakelsen forsvant i Covid19-virus og koronapandemi. Men nå tror alle på Europacup fra høsten!

– Dette var et skikkelig plaster på «såret», skryter André Jørgensen Hofstøl. – Vi er fornøyd med at det endelig kommer en avklaring. Og vi gleder oss over de muligheter som ligger foran oss. Det andre kan vi ikke gjøre noe med, forklarer han.

Kvalifiseringsspillet mellom lag nederst i Rema1000-ligaen og øverst i 1. divisjon om spill i den øverste serien neste sesong, skal spilles.

Her kan du lese alt om European League 2020/2021

Disse topplagene spiller kvartfinale i årets European League:

QUARTER-FINAL, SECOND LEG:

Rhein-Neckar Löwen (GER) vs Chekhovskie medvedi (RUS)
Russerne vant først oppgjør 33:32
SC Magdeburg (GER) vs IFK Kristianstad (SWE)
Tyskerne vant første oppgjør 34:28
Füchse Berlin (GER) vs Montpellier HB (FRA)
Franskmennene vant første oppgjør 32:29
ORLEN Wisla Plock (POL) vs GOG (DEN)
Det danske laget vant første oppgjør 32:29 

Laget som ØIF Arendal trakk i kvalifisering, men aldri fikk møte, i fjorårets European League – IFK Kristianstad – er altså i kvartfinalen i årets turnering!