Norges Håndballforbund: Ikke «lov» å reise til «røde» regioner! – ØIF Arendal

Norges Håndballforbund: Ikke «lov» å reise til «røde» regioner!

Norges Håndballforbund har i dag varslet klubbene om at det ikke vil bli lov til å reise til «røde» land eller län i Sverige. Det betyr at ØIF Arendal kan bli nektet å reise til Skåne, dersom VGs prognose slår til.

ØIF Arendals deltakelse i EHF European League henger i en tynn tråd. Dersom VGs prognose for Skåne slår til. Vil det ikke være mulig for klubben å reise til Kristianstad for å spille bortekampen.

Riktignok sier Norges Håndballforbund at man ikke juridisk kan nekte noen å reise noe sted. Men riset bak speilet er allikevel restriksjoner når man kommer hjem. Restriksjoner som gjør det umulig å reise til røde soner om man ønsker å delta i hjemlig aktivitet.

Skulle Skåne forbli grønt, må den svenske klubben IFK Kristianstad adoptere det norske smittevernsregime. Det betyr at fra de kommer til Norge må de bl.a. screenes og måle temperaturer to ganger for dagen. Kanskje også gjennom en coronatest.

ØIF Arendal har planlagt å kjøre buss til Kristianstad. Da er beskjeden klar når det gjelder busstur gjennom Gøteborgsområde. Et lite stopp på en bensinstasjon eller benstrekk, vil umiddelbart føre til 10 dagers karantene ved hjemkomst Norge.

Både klubbene og Norges Håndballforbund venter på en overordnet protokoll fra Det Europeisk Håndballforbundet (EHF). Men fra EHF kommer det ingen signaler enn så lenge.