Kristianstad takker ØIF Arendal for åpenhet og fair-play! – ØIF Arendal

Kristianstad takker ØIF Arendal for åpenhet og fair-play!

Det er oppriktig og stor skuffelse både i IFK Kristianstad og ØIF Arendal for måten første kvalifiseringsrunde til EHF European League endte. Nå knyttes det gode bånd og svenskene ønsker å komme til Arendal i oppkjøringen til neste sesong!

Her er meldingen våre svenske venner har sendt ØIF Arendal dagen derpå:

Bakgrunn: – ØIF Arendal trekker seg fra spill i Europacupen

”Vi i IFK Kristianstad tycker det är oerhört trist att det inte blir några matcher mot ÖIF Arendal. Situationen i hela världen är väldigt svår och knappt förståelig. Att vi 2020 skulle behöva uppleva den här pandemin känns fortfarande overkligt.

Sedan vi blev lottade mot varandra har vi haft en väldigt öppen och konstruktiv dialog mellan klubbarna. Att det skulle bli svårt att få till matcherna med ländernas respektive restriktioner stod klart i ett tidigt skede, men vi har verkligen försökt vara flexibla för att hitta lösningar. Att mötas på neutral plan och spela endast en match har funnits med i tankarna men tyvärr föll allt på karantänsreglerna.

Vi vill på det här sättet uppriktigt och ärligt beklaga den uppkomna situationen och tacka Arendal för sin öppenhet och fair-play anda.

Vi tittar redan nu på nästa års försäsong och hoppas att vi kan hitta lösningar för att komma till Norge. Det hade varit fantastiskt roligt att få möta Arendal på planen och få mäta våra krafter, istället för som nu då allt avgjordes av regler och restriktioner kring ett skrivbord.

Vi önskar ÖIF Arendal ett stort lycka till i årets säsong!”