Dette sier svenskene om kampene mot ØIF Arendal! – ØIF Arendal

Dette sier svenskene om kampene mot ØIF Arendal!

Svenske medier har i likhet med norske medier vært på banen etter E-cup trekningen til ØIF Arendal. De kaller trekningen «overkommelig & drømmetrekning» for Kristianstad sin del. «Den som ler sist, ler best» sier markedsansvarlig Simen Moesgård.

LES FØRST: ØIF Arendal trak storlag!

Norske medier er jevnt over enig at kampene mot Kristianstad blir tøffe og vanskelige, men at ØIF Arendal skal ha gode sjanser for å gå videre. Det er svenskene mer uenig i.

Det svenske håndballmagasinet, Hondballkanalen skriver at ØIF Arendal skal være en overkommelig motstander for Kristianstad og at det soleklare favorittstemplet ligger hos svenskene. At favorittstemplet ligger sør i Sverige var også noe ØIF Arendal trener Marinko Kurtovic sa etter trekningen. Han mente at det var en 70/30 prosents fordeling på lagene og beskriver de kommende kampene som «fantastiske og magiske».

Den oppfatningen har til dels også ØIF Arendal spiller, Kristian Rammel. Han sier at svenskene nok er favoritter, men at gutta skal bite godt fra seg i kampene mot Kristianstad.

LES OGSÅ:
Fulloversikt over alle kampene i 1. kvalifikasjonsrunde

Nettstedet til den offisielle svenske håndballigaen er mer bakoverlent etter trekningen og peker ikke på noen potensielle favoritter. Det gjør derimot Valter Chrintz som spiller for IFK Kristianstad og det svenske landslaget. Han var fornøyd med trekning og gleder seg til kampene skal spilles.

– Jeg har vært i Arendal før med landslaget. Jeg liker byen. Det er et godt lag, så det blir noen tøffe kamper. Vi går selvsagt for å vinne, sa han på Instagram-live sendingen til EHF European League like etter trekningen.

Kristianstadsbladet beskriver trekningen som en «drømmetrekning» for svenskene, og er takknemlig for de slapp å møte de danske kanonene i Bjerringbro-Silkeborg og Skjern.

IFK Kristianstad har foreløpig ikke skrevet noe om trekningen, men ut i fra Valter sitt svar så så lyder det som at de også er fornøyd med trekningen.

Markedansvarlig Simen Moesgård i ØIF Arendal syntes det er morsomt at svenskene påtar seg det klare favorittstemplet.

– Det er klart at de er favoritter. Slik som Kristian Rammel sa så er dette et Champions League lag, men vi har bevist før at vi kan spille jevnt mot de allerbeste. Jeg har stor tro på gutta kan ta seg videre mot Kristianstad og vil gå så langt med å svare de svenske avisene «Dere tar feil, dette var vår drømmetrekning», sier bergenseren lurt.

Kampene spilles:
29-30 august (i Kristianstad)
5-6 september (Sparebanken Sør Amfi)