– De har vært flaggskipet i svensk håndball siste 10 år! – ØIF Arendal

– De har vært flaggskipet i svensk håndball siste 10 år!

– Deilig, det er magisk, helt fantastisk, hva skal jeg si? Er Marinko Kurtovićs første kommentar. – Dette er kanskje den største nordiske klubben. Et fantastisk hjemmepublikum og legendarisk arena. Dette gleder vi oss til.

Det svømmer nesten over av superlativer når vi søker ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovićs kommentarer til dagens trening i EHF European Leagues første kvalifiseringsrunde.

– Det er helt utrolig. Det er magisk. Det er helt fantastisk. Bare treneren til Kristianstad, Ljubomir Vranjes, er verdt en besøk i hallen. En skikkelig svensk håndball-legende

Marinko Kurtović med rosende omtale av motstanderen

Vranjes debuterte på det det svenske herrelandslaget i 1996 mot Japan. Han fikk til sammen 164 kamper, scoret 451 mål og vant tre EM-gull (199820002002), ett VM-gull (1999), to VM-sølv (19972001) og ett OL-sølv (2000). Ikke rart det nesten er tårer i øynene på kroat-svensk-norsk Marinko Kurtović.

BAKGRUNN: – ØIF Arendal må gjennom tidenes styrkeprøve

– Kristianstad er et stjernespekket lag. Med både islandske og svenske landslagsspillere. Jeg er ikke helt oppdatert, men det skal jeg bli før dagen er omme!

Selv om den sportslige utfordringen kommer til å bli tøff, er det en veldig offensiv trener vi prater med.

– Det er en drømmetrekning for oss. Å få et av sveriges beste lag. De har spilt Champions League i år etter år. Og selv om det har vært en liten nedadgående kurve siste sesongene er det en virkelig storklubb vi får på besøk.

Og Marinko er klar på at det store favorittstemplet er i gult og blått.

– Ingen tvil Kristianstad er stor favoritt. Kanskje 70 % mot våre 30 %, annonserer han i kjent stil…

– Kristianstad har Sveriges beste håndballarena med plass til rundt 5 000 tilskuere. De har det beste publikum i svensk håndball og en gjennomsnitt på rundt 4 500 tilskuere.

LES OGSÅ: – Slik er coronasituasjon hos motstanderne

– Hele arenaen deres er farget oransje og det inkluderer også publikum. Det har på alle måter vært skipet i svensk håndball siste 10 årene.

Norsk landslagstjerne har de også signert?

– De har vært heldig og dyktig å fått vår norske landslagsmålvakt Espen Christensen. Han er en av to i norske i landslaget siste årene. Han skal nok avslutte sin flotte håndballkarriere i Sverige. Han er virkelig en matchvinnende og veldig rutinert målvakt.

Kanskje kan det at «vi» har fulgt han så mange år, gi oss en liten fordel?

Slik spilles kampene:
29.-30. august borte
5.-6. september hjemme