Kaptein: – Dette blir spennende på flere måter! – ØIF Arendal

Kaptein: – Dette blir spennende på flere måter!

ØIF Arendals kaptein Eirik Heia Pedersen er ikke av den lettskremte typen. Han gleder seg over mulighetene til å møte kanongode håndball-lag også i kvaliken. – Vi skal ta oss videre fra første runde så får vi håpe vi er heldige med trekningen.

Du verdens hvor godt det å ha en kaptein som ikke blir «skremt» av at det kan stå store håndballklubber på motsatt side. Og hvorfor skal han det? ØIF Arendal var ett mål unna å sette selveste HBC Nantes ut av fjorårets EHF-cup.

– Vi skal ha med oss at det har skjedd mye i håndball-Europa denne våren og sommeren. Det er ikke sikkert at alle topplaga holder samme nivå som før. Det faktum at de har både kvalifisert seg og siden meldt seg på European League, kan selvsagt tyde på noe annet. Men uansett hvem vi møter skal vi ta oss videre fra første runde, forteller Eirik med en god porsjon optimisme.

Men han er også litt bekymret.

– Det jeg liker best med Europacup er å spille i store haller med stor stemning og mye publikum. Som f.eks. når vi møtte Nantes i fjor med 6 000 på tribunen. Og selvsagt med fullsatt Sparebanken Sør Amfi og kjempestemning hjemme. Jeg håper at vi får lov til å ha publikum på kampene våre når vi starter opp. Og jeg håper at covid19-situasjon utvikler seg slik at vi får gjøre det i Europacup også.

Karantene er noe han håper at vi kan unngå i det lengste.

– Jeg ser at det er flere nasjoner fra land som norske helsemyndigheter har gjort «røde». Altså at det er forbundet med karantene når vi kommer hjem. Slike lag håper jeg vi unngår. Det er ikke tid i vår terminliste for 10 karantenedager. Og på samme måte tror jeg det blir vanskelig for motstanderen å komme til Norge for å være her i karantenetiden før de kan spille kamper. Det der blir vanskelig for alle.

Eirik har heller ikke særlig god tro på trekningen.

Eirik Heia Pedersen Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Nå har jeg vårt med noen år. Min erfaring er at ØIF Arendal aldri har «tur» i trekning. I alle fall ikke når det kommer til Europacup. Men det er klart, siden det er trekning både i første og andre kvalikkrunde, er det mulig å ha veldig flaks. Da kan vi få overkommelig motstander i begge runder.

Det siste krever nok at ØIF Arendal har mer flaks i denne ene sesongen enn man har hatt i alle andre til sammen. For det startfeltet som står klare i første kvalifiseringsrunde, sånt har du aldri sett noen gang før i noen Europacup!

Her er lagene ØIF Arendal kan møte i første kvalifiseringsrunde:

Teams seeded for the first qualification round (30):
AUT       HC FIVERS WAT Margareten
BLR        SKA Minsk
CRO       HRK Gorica
CRO       RK Dubrava
CRO       RK Spacva Vinkovci
DEN       Bjerringbro-Silkeborg
DEN       Skjern Handball
DEN       TTH Holstebro
ESP        Bidasoa Irun
FRA       PAUC Handball
GER       MT Melsungen
HUN      HEDO-B. Braun Gyöngyös
ISL         Valur
LUX        Handball Esch
MKD      HC Butel Skopje
MKD      HC Metalurg
NOR      Haslum Handballklubb
NOR      OIF Arendal
POL       KS Azoty-Pulawy SA
POR       Clube de Futebol Os Belenenses
POR       SL Benfica
ROU      AHC Dobrogea Sud Constanta
ROU      AHC Potaissa Turda
RUS       HC CSKA
RUS       HC Victor
SLO        RK Trimo Trebnje
SUI        HC Kriens-Luzern
SUI        Pfadi Winterthur
SWE      HK Malmö
SWE      IFK Kristianstad