EHF krever LED-skjermer også i European League! – ØIF Arendal

EHF krever LED-skjermer også i European League!

ØIF Arendal har på to årsmøter vedtatt at man skal investere i LED-skjermer. Men både corona og valutasituasjon har gjort at klubben har utsatt investeringen lengst mulig. Nå ser det ikke ut til å være noen vei utenom.

Onsdag mottok Norges Håndballforbund kravende fra Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) til deltakelse i årets E-cup, European League. Og selv om EHF gjør endel coronaunntak i årets sesong, står kravet om LED-skjermer fast. Det får store konsekvenser for ØIF Arendal.

– Vi har gjort mange og spennende ting med arrangementene i Sparebanken Sør Amfi. En av de forholdene vi, til nå, har holdt tilbake på er LED-skjermer, forklarer arrangementssjef Per Carsten Michelsen. Nå ser han at det blir vanskelig å komme utenom, dersom klubben skal spille Europacup.

– Vi er så heldig å ha kommet med i European League. Det er en helt ny satsning fra EHF, en E-cup på linje med sin navnebror fra fotballen. I håndballen er det bare 16 lag i Champions League, så det er utrolig tøff kvalitet på lagene som spiller i European League. Vi snakker om de nest beste lagene fra de fleste store håndballnasjoner i Europa.

Men det får også konsekvenser for klubben utenfor selve spilleflaten på 40×20 meter.

– Vi må investere i LED-skjermer. Dette har vi planlagt en stund og vi har funnet en driftsform sammen med Arendal Eiendom KF som vi mener vi bære hele investeringen. Tanken er at vi investerer i de LED-skjermer som skal stå rundt banen og at vi investerer i LED-skjermer i halve høyden oppe på en form for høyde 2 over publikum. Disse siste skjermene skal bli permanente og her vil det kunne vises reklame permanent. Det gjør at vi har stor tro på å regne hele investeringen på snaue 3 millioner til en positiv sak.

LED-skjermer i to høyder

I følge Per Carsten Michelsen er det flere som vil nyte godt av skjermene.

– Det er klart at alle andre som driver i Sparebanken Sør Amfi vil få anledning til å leie skjermene. De som står på gulvet kan også slås sammen til storskjermer som kan brukes både ved idrettsgallaen, messer, konserter og f.eks. boksearrangementer.

– Og ikke minst så har Norges Håndballforbund sagt at LED-skjermer er et «must» for å gjøre en eventuelt ombygd Sparebanken Sør Amfi til en attraktiv landslagsarena i fremtiden.

Og skjermene kan også brukes ute.

– Det stemmer. Det vil være mulig å lage storskjermer f.eks. i forbindelse med fotball EM/VM, OL med håndball kamper og andre større begivenheter. Så mulighetene er mange.

Og arrangementssjefen tror at LED-skjermene vil gjøre Sparebanken Sør Amfi helt unik.

– Med kube og LED-skjermer i to høyder vil vi få en helt unik arena også på denne måten. Vi skal selvsagt vise frem gode budskaper fra klubbens samarbeidspartnere, men vi kommer også til å bruke dette til å lage et unikt arrangement hvor vi skal bygge klubbens profiler ennå sterkere. Vi har mye spennende og lurt på lur, smiler han forventningsfull.

Men en viktig ting gjenstår.

– Ja, for selv om ØIF Arendal har snutt 2 millioner i negativ egenkapital, så har vi bare 300 000 i positiv sådan. Så vi er avhengig av at vi klarer å finansiere investeringen allikevel. Akkurat det er hva vi jobber med i disse dager, forklarer han.

Sponsorfamilien 05.06