ØIF Arendals European League-skjebne ikke avklart! – ØIF Arendal

ØIF Arendals European League-skjebne ikke avklart!

Det Europeisk Håndballforbundet (EHF) «tør» ikke ta noen avgjørelser før midtveis juli. – Alt er usikkert pr. i dag. Vi ser oss nødt til å vente til de offisielle fristene, lyder det fra Wien.

ØIF Arendal var opprinnelig kvalifisert som 2. rangert klubb fra Norge i EHFs nyopprettede European League. 1. rangerte Elverum var direkte kvalifisert til gruppespillet. 2. rangerte ØIF Arendal måtte gjennom en eller to kvalifiseringsrunder.

Men det var før Elverum «rykket opp» til Champions League. Og da øynet ØIF Arendal muligheten til å «overta» den ledige 1. rangerte plassen i den gjeve turneringen. Og med det også en direkte plass i gruppespillet.

Og etter samtale med Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) på mandag øynet klubben håp om en rask avgjørelse. Sånn ble det dessverre ikke.

– Vi har fått inntrykk av at EHF er veldig usikre på påmeldinger og deltakelse i årets Europacuper. Det er også å anta at man ikke kan vite om eller når det er mulig å starte opp med internasjonal aktivitet. Slikt kan også påvirke det endelige produktet. Og i sum blir det kanskje så mange usikkerhets momenter til at man tar beslutninger før man vet mer, forklarer ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

ØIF Arendals påmelding til årets Europacup er også gjort med forbehold.

– Ja, vi har gitt beskjed om at dersom det er slik at vi må spille uten publikum og samtidig risikerer skyhhøye reisekostnader, da har vi reservert oss. Vi kan ikke sette klubbens økonomi på spill for ett års deltakelse i E-cup.

Men planene er en normalsesong?

– Ja, vi planlegger for full aktivitet. Men har selvsagt også lagt noen reserveplaner. Akkurat nå tror vi at alt skal gå som planlagt, dog med redusert publikumskapasitet. Europacup er åpenbart det som er mest usikkert slik vi ser det i dag.

ØIF Arendal har også fått anledning til å «markedsføre» seg ovenfor EHFs beslutningstakere som klubb som bør komme direkte inn i gruppespillet.

– Ja, det stemmer. Det er vår oppfatning at den norske ligaen er i rivende utvikling. Og at den norske ligaen har styrket seg betraktelig i forhold til flere europeiske liga-konkurrenter. For at dette skal komme til uttrykk gjennom E-cup resultater, har vi invitert EHF til å vurdere å gi flere klubber enn Elverum muligheter på et høyere nivå. Det er nok å se på ØIF Arendals prestasjon mot HBC Nantes i fjor. Vi tapte med 1-mål over to kamper. Denne sesongen er den franske klubben en av de 16 klubbene som sammen med Elverum skal spille Champions League. Det er vår oppfatning at dersom ØIF Arendal får minst 10 kamper i European League i år, vil det løfte klubben voldsomt. Og være med på å løfte norsk liga ytterligere.

– 10 kamper på en slikt høyt europeisk nivå vil styrke ØIF Arendal for fremtidige internasjonale oppgaver. Og forhåpentligvis gi Norge minst to klubber som presterer jevnt og høyt også i Europa.

Sponsorfamilien 05.06