– Dette mener gutta og Marinko! – ØIF Arendal

– Dette mener gutta og Marinko!

Det var stor å endelig få trene fullkontaktstrening. Noe ikke minst utøverne selv satte stor pris på.

– Det var deilig å være igang igjen. Og utrolig flott å være tilbake i Sparebanken Sør Amfi. Det er en riktig fin hall. Jeg har virkelig savnet å spille håndball.

Det er ØIF Arendals danske storskytte Lars Jakobsen som gleder seg over å være tilbake i favoritthallen.

– Jeg spilte håndball i mars sist. Og hadde et par treninger i Athen før jeg reiste hjem. Så rakk jeg en trening her i før sommerferien. Så det var virkelig godt å kjenne på det igjen.

Men ikke helt knirkefritt…

– Jeg merker kroppen har hatt lite trening. Jeg satt i en liten leilighet i Athen i tre måneder hvor det stort sett var kroppen jeg fikk brukt. Og jeg merker jo selvsagt at da forfaller formen.

En annen viktig ØIF Arendal spiller som har vært ute en stund er Hermann Vildalen. Han var like spent som alle andre i laget og klubben på hvordan knærne ville reagere på håndballtreningen igjen. Og Hermann hadde gode nyheter å formidle.

– Det var veldig deilig å spille håndball igjen uten hemninger. Jeg kjente lite til smerte så dette var veldig bra. Nå er det bare å håpe at det kjennes like greit i morgen, forklarer han.

En optimistisk Hermann Vildalen

– Det er som oftest dagen etterpå at smertene kan komme. Men det føltes fint i dag, så dette har jeg troa på.

Det var en virkelig fryktinngytende forsvar der en stund. Med deg Hermann, Kristian Rammel, Richard Lindstrøm og Eirik Heia Pedersen. Det må være en snitthøyde på god over 2 meter?

– Det er bra høyde. Vi må bare få spilt nok sammen. Det er det viktigste. En skikkelig solid høyde. Klarer vi å flytte beina fort nok skal det være litt å hamle opp med før du kommer forbi som angrepsspiller.

Det har blitt mange Hermannér i ØIF Arendal. Hermann Gjekstad syntes også det var deilig å være i gang igjen.

– I dag følte jeg meg litt rusten. Men det kommer seg etterhvert.

Nå gleder han seg til lørdagens kamp mot Runar. Gjekstads gamle klubb før han reiste til Viking i Stavanger.

– Det blir veldig spesielt. Jeg har ikke spilt mot dem siden jeg reiste fra Sandefjord i 2018. Det blir rart å spille mot dem, men jeg gleder meg.

ØIF Arendals lokalproduserte høyrekant Adrian G. Evensen var også med på innledningen av dagens trening.

– Jeg fikk kastet litt. Kneet er bedre enn før. Nå er jeg forsiktig for ikke å bli skadet.

Hvor langt unna en full håndballtrening mener du at du er?

– Det er vanskelig å si. Jeg håper å være i full trening før sesongstart. I slutten av august, kanskje begynnelsen av september.

Vi lurer selvsagt hvordan det står til med ryggen til Richard Lindstrøm. Han har hatt en veldig spesiell vår. Delvis i Sverige, delvis i Norge og delvis i karantene.

– Det ser veldig bra ut. Jeg tilpasser trening i noe grad ennå. Men det er først og fremst smerteterskelen som styrer hva jeg kan og kan ikke gjøre. Men det ser bra ut, sier han med overbevisning.

– Vi får se gjennom uken. Jeg håper å kunne delta noe i oppkjøringskampen på lørdag. Men kjenner jeg at det blir verre i løpet av uken, må jeg vurdere hva som skal gjøres sammen med det medisinske i klubben.

En annen som virkelig har lengtet etter å stå på treningsgulvet er hovedtreneren selv, Marinko Kurtović. Han strålte gjennom hele treningen. Ja, strålte på sitt spesielle sett.

– Det føltes helt underbart å få kjenne på dette gulvet igjen. Det var så lenge siden. Det var deilig i dag.

Marino Kurtović, endelig tilbake i Sparebanken Sør Amfi.

Du hadde bra «trøkk» i stemmen. Du har tydeligvis kjeftet mye på hjemmebane for å holde formen oppe?

– He, he! Nei, det har jeg ikke gjort. Men gutta trenger å høre meg en gang i blant for å holde god fokus økten igjennom.

Er du fornøyd med første treningsøkt inn mot sesongen med fullkontakt?

– Jeg synes det var bra. Det var ikke noen tøff økt, men jeg synes vi gjennomfører godt. Vi har fokus på det vi skal.

Du hadde et kjempe fysisk forsvar der en stund?

– Ja, får vi alle friske kan vi bli skikkelig ubehagelige. Da kan vi stå godt i et 6-0 forsvar som det kan bli vanskelig å komme over.

Marinko hadde lovet gutta noen skikkelige takler. Det så vi lite til?

– Da må du ha misforstått. Det var verbale taklinger jeg lovet og det har jeg levert, ler han sjarmerende.