Ingen vet «noe som helst»! – ØIF Arendal

Ingen vet «noe som helst»!

I morgen er det Europacup-trekning. ØIF Arendal kan trekke danske, svensk og islandsk motstander. Men hva som skjer om Sverige, Danmark, Island eller Norge blir «røde» områder, det er det ingen som vet!

I morgen braker det løs med Europacup trekning. ØIF Arendal møter lag som i dag holder til i land og regioner som er «grønne». Men akkurat som Spania nå har gått fra «grønn» til «rød», kan også det skjer i Skåne i Sverige, i Danmark og på Island. Ja, selv i Norge er det mulig at smitten tar seg opp, slik at andre lag får problemer med å komme til Norge.

Og hva skjer da, daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold?

– Det vet vi ikke pr. i dag. Vi har forespurt Norges Håndballforbund som igjen har forespurt de som beslutter dette, Det Europeiske Håndballforbundet. Men det foreligger pr. i dag ikke svar på problemstillingen.

I dag er det slik at man slipper karantene ved jobbreiser, vil håndballkamper bli definert som jobbreiser?

– I utgangspunktet vil jeg si at håndball er jobb. Men om den type kontakt som håndballspillere har, vil kunne medføre at man slipper karantene er selvsagt usikkert. Det er nok en sak som må avklares frem til E-cup kampene spilles.

Og hva skjer dersom Norge blir «rødt»? Hvilke lag får «walkover» dersom ett at lagene ikke kan stille pga smittesituasjon?

Alt dette og mer til, finnes det altså ikke svar på. I alle fall ikke ennå…