Pressemelding: ØIF Arendals E-cup eventyr over for i år! – ØIF Arendal

Pressemelding: ØIF Arendals E-cup eventyr over for i år!

ØIF Arendals deltakelse i årets EHF European League er over før den er i gang. Smittevernshensyn, risikoen for å sette klubbens økonomi på spill og de strenge norske reglene for utenlandsreiser under covid-19 er ligger til grunn for beslutningen. ØIF Arendal har samarbeidet tett med Haslum som har vært i samme situasjon. Nedenfor ser du pressemelding som lagene har sluppet sammen.

Haslum Håndballklubb og ØIF Arendal har valgt å trekke seg fra EHF European League. Det vil si at kampene Haslum skulle spille mot polske KS Azoty-Pulawy SA utgår. Det samme gjør ØIF Arendals kamper mot svenske IFK Kristianstad. 

De to norske klubbene har fattet avgjørelsen i felleskap og begrunner hvorfor:  

– Vi ønsker ikke å utsette våre spillere, deres familier, vårt publikum eller noen andre for en unødvendig risiko for spredning og smitte av koronaviruset. 

Liv og helse, samfunnsansvar og forbilder

– Håndball er viktig, men ikke like viktig som liv og helse. Vi har mange spennende kamper å se frem til i REMA 1000-ligaen denne sesongen og vi gleder oss stort til å begeistre vårt norske publikum på best mulig vis gjennom den, sier Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder i Haslum, og Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal, i fellesskap. 

Klubblederne innrømmer at valget satt langt inne, men at når de så for seg hva konsekvensene kan bli, var det enkelt: Ingen vil bringe mer smitte inn til lokalsamfunnet og for begge klubber handler det om å ta et samfunnsansvar. 

– Vi skal være forbilder for barn og unge håndballspillere. Hvis de ser at vi reiser ut av landet, da kan vi havne i en situasjon som tilsier at de tenker at alt er i orden nå. Det er det ikke. Dette er en felles dugnad i hele Norge og verden forøvrig. Derfor har vi bestemt å trekke oss fra Europa denne sesongen, etter en god dialog med NHF, NTH, motstandere og EHF. 

Strenge krav

Norges myndigheter har også gjort en eventuell gjennomføring av EHF European League tilnærmet umulig, forteller klubblederne. 

– Det har vi all mulig respekt for, og når statsministeren står på en pressekonferanse og anmoder det norske folk om å holde seg i Norge, gjør vi det. 

Men, det fantes åpninger. EHF kom i sin siste protokoll med følgende løsning for å få gjennomført kampene: 

Et eksempel er at enten IFK Kristianstad eller KS Azoty-Pulawy SA hadde kommet til Norge ti døgn i forkant av kampen. Lagene måtte da ha leid et hotell, kun til deres eget bruk og helt isolert fra omverdenen. I tillegg måtte alle i reisefølget ha vært gjennom to koronatester, som per stykk koster 2000,-. Kostnaden skulle blitt dekket av arrangørklubben. 

– Økonomisk var ikke dette forsvarlig for hverken Haslum eller ØIF Arendal. Disse tiltakene øker kostnadene dramatisk og vi så til slutt ingen annen utvei enn å trekke oss, forklarer Skarpsno og Bruun Hansen. 

De to norske klubbene ønsker å tette en stor takk til EHF, NHF, NTH og motstanderne for forståelse og god informasjonsflyt gjennom prosessen og ønsker lykke til med gjennomføringen av EHF European League. 

For ytterligere kommentarer, kontakt: 

Haslum
Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder: 971 23 212

ØIF Arendal
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder: 458 49 029

Norsk Topphåndball
Hein Barthold, daglig leder: 907 40 310

Norges Håndballforbund
Erik Langerud, generalsekretær: 915 84 953

Pressemelding sendt fra Det Europeiske Håndballforbundet tidligere i kveld: