Skanderborg får ikke komme til Skarpnes Invitational! – ØIF Arendal

Skanderborg får ikke komme til Skarpnes Invitational!

ØIF Arendal har invitert til eliteturnering i Arendal førstkommende helg – Skarpnes Invitational. Skanderborg fra Danmark skulle være det internasjonale «snittet». Det setter kraftig økning i covid-19 smitten i Midt-Jylland en stopper for.

ØIF Arendal har invitert Skanderborg, Nærbø og Kristiansand til eliteturneringen – Skarpnes Invitational – førstkommende helg. VG melder i dag om kraftig smitteøkning i regionen som Skanderborg kommer fra, Midt-Jylland.

VG skriver bl.a.:

Munnbind-påbud i Aarhus

Av de 76 nye smittetilfellene i Danmark det siste døgnet, står Aarhus for over halvparten. Den store smitteøkningen i kommunen bekymrer både lokale myndigheter og det danske FHI. Før helgen lanserte kommunen en rekke tiltak, i et forsøk på å få bukt med spredningen. Det blir blant annet påbudt med munnbind på kollektivtransporten helt frem til 1. september, i tillegg til at innbyggerne oppfordres til å unngå kollektivtransport, jobbe hjemme, begrense trengselen i butikken og holde mer avstand.

Her kan du lese hele saken i VG

Norges Håndballforbund ga råd

– Da vi så prognosen i VG henvendte vi oss direkte til Norges Håndballforbund for å få et råd, hva gjør vi nå? forklarer ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Midt-Jylland er i dag et «grønt», men smitten er over dobbelt så stor som det norske myndigheter legger til grunn for å være «grønn», i følge VG.

– Norges Håndballforbund var krystallklare. Slik smittesituasjon er beskrevet gjennom VG bør ikke det danske laget kommet til turnering i Norge uten først å gå i 10 dagers karantene.

10 dagers karantene er ikke mulig. Skarpnes Invitational spilles førstkommende helg. ØIF Arendal må derfor ut å lete etter erstatter.

Jobber med ny motstander

– Marinko Kurtović er allerede i gang med å forsøke å finne en erstatter for Skanderborg. Så vi håper å holde på det planlagte kampprogrammet:

Fredag 14/8
18.00 ØIF Arendal – Skandeborg (må erstattes)
20.00 Nærbø – Kristiansand

Lördag 15/8
13.00 Arendal – Nærbø
15.00 Skandeborg (må erstattes) – Kristiansand

Söndag 16/8
10.00 Skandeborg (må erstattes) – Nærbø
12.00 Arendal – Kristiansand

– Vi synes dette er supertrist. Alt var klart for våre danske venner. Og det er alltid spennende å treffe motstandere fra andre nasjoner. Bedre opplading til Europacup og seriestart er det vanskelig å få.

– Samtidig føler vi at vi gjør det eneste riktige. Slik smittesituasjon er internasjonalt og i Midt-Jylland spesielt, skal ikke idretten på noen måte stelle seg i en situasjon hvor man kan bidra til ytterligere spredning av viruset.

– Vi har mange frivillige som er i risikogrupper. Og vi har ingen å miste. Sånn sett var det en enkel beslutning. Men en svært trist beskjed å gi til våre danske venner.

Nå satser ØIF Arendal alt på å få på plass en motstander som skal erstatte det danske topplaget.