Ryker E-cup? – VG tror Skåne blir «rødt»! – ØIF Arendal

Ryker E-cup? – VG tror Skåne blir «rødt»!

I dagens VG viser avisen en oversikt over gjeldende klassifisering av «län» i Sverige fra Folkehelseinstituttet (FHI), samt en forventet utvikling. Skåne hvor Kristianstad ligger forventes å bli «rød»!

Mens VG spår at flere svenske «län» som i dag er «røde» blir grønne, slik som Västerbottens Län, Jämtlands Län, Dalarnas Län, Uppsala Län, Södermans Län, er det andre som står i fare for å bli «røde».

Kronobergs Län og Skåne er to regioner som i dag er grønne, men som VG spår blir røde som følge av negativ utvikling i smitte.

FHI oppdaterer vanligvis bare reisreådene for Europa hver 14. dag. Mens VG henter inn tall hele tiden. Det er basert på disse tallene at avisen spår at der IFK Kristianstad holder til, nemlig Skåne, går det fra grønt i dag til rødt ved neste oppdatering fra FHI.

Skulle det skjer, betyr det at ØIF Arendals Europacupkamper mot nettopp IFK Kristianstad står i fare. Avvikling av kampene vil da være avhengig av at begge lag må i 10 dagers karantene før kampen i Norge og etter at ØIF Arendal har vært i Sverige.

Bakgrunn: Link til VGs sak

Det vil blant annet medføre at ØIF Arendal blir nødt til å få utsatt seriekampen mot Sandefjord den 2. september og antageligvis også både E-cup returkampen som skulle gått 6. september og NM 3. runde.

Norges Håndballforbund har tidligere varslet at det ikke er aktuelt å gi utsettelse av kamptidspunkt som følge av karantene som følge av utenlandsopphold.

ØIF Arendal havner altså i en skvis….