Skåne ble «rød»! – ØIF Arendal

Skåne ble «rød»!

Utenriksdepartementet har kommet med nye reiseråd. Det setter ØIF Arendals Europacupkamp mot IFK Kristianstad på «hold». Klubben har ikke «lov» til å reise til røde områder. IFK Kristianstad ligger i «røde» Skåne.

Utenriksdepartementet har kommet med nye reiseråd. 4 land går fra «grønt» til «rødt» på det europeiske smittekartet. I tillegg gjøres det endringer i Sverige som kan få store konsekvenser for ØIF Arendal.

De fire landene som har blitt «røde» er Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia. Men det er også gjort endringer i Sverige som vurderes på regionalt nivå.

Fire nye regioner i Sverige åpner for karantenefri reising. Disse er Uppsala, Södermanland, Dalarna og Västerbotten.

Men det er også to regioner som går fra «grønt» til «rødt». Disse to regionene er Skåne hvor Kristianstad ligger og Kronoberg.

Karantenekrav

Alle reisende fra de fire landene og to regionene som kommer til Norge fra og med 8. august, blir ilagt ti dagers karantene.

ØIF Arendals Europacupkamp mot det svenske storlaget IFK Kristianstand henger nå i det «blå». Eneste som kan redde oppgjøret er at Skåne går fra «rødt» til «grønt» om 14 dager.

– Vi vet ikke hva som skjer. Det Europeiske Håndballforbundet har ikke kommet med noen protokoll som gir retningslinjer for en slik situasjon. Vi har, sammen med Norges Håndballforbund og de andre norske E-cup klubbene, forsøkt å finne ut hva som gjelder i en slik situasjon. Men det finnes pr. i dag ingen svar til oss, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.