Nå venter en ukes ufrivillig pause etter opprykket – ØIF Arendal
jurisic frankrike nancy

Nå venter en ukes ufrivillig pause etter opprykket

Kristijan Jurisic kom til fransk 1.divisjonshåndball for å hjelpe Nancy til et historisk opprykk. Det klarte han. Nå venter en ufrivillig pause.

Kristijan Jurisic og Nancy rykket opp i den franske toppdivisjonen denne helgen. Jurisic var sterkt delaktig i det historiske opprykket. Foto: Nancy HB

I går lørdag vant Nancy semifinalen med minst mulig margin mot forhåndsfavoritt Pontault med 26-25. Til pause sto det 15-11 til Pontault.
– Semifinalen ble en veldig krevende kamp, hvor lite stemte offensivt til å begynne med. Etter pause snudde vi kampen og vant akkurat. Seier betød opprykk og det var god stemning etter kampen, forteller Kristijan på telefon fra Frankrike om klubbens historiske opprykk.

Stresset motstanderne
Jurisic sier det var forsvarsspillet i den andre omgangen som la grunnlaget for opphentingen og seieren.
– Vi lykkes fordi vi spilte bra forsvar og dermed stresse Pontault. Samtidig løsner det offensivt og vi ledet med to mål – og med ballen i laget – da det gjensto et minutt på tavla. Vi slipper dem likevel inn i kampen igjen og det ble spenning helt inn, forteller han videre.
Jurisic spilte seg – som laget – opp i andreomgang og han endte på rundt 30% i redningsprosent.
– Relativt fornøyd med egen innsats. Bra og stabil og jeg hadde et par redninger som med var med på å snu kampen i vår favør, sier han videre.

Antiklimaks
Med seier i semifinalen i opprykksspillets Final 4, var Nancy allerede klare for toppdivisjonen. Søndagens finale mot seriemester Saran ble derfor som det ble.
– Finalen gikk ikke helt vår vei. Derfor ble det ingen medalje fra Frankrike. Kampen i dag bar preg av to slitne lag. Vi leder med to til pause, men klarer ikke å dra det hele i land. Selv om ikke finalekampen ikke hadde stor betydning, kjempet vi etter beste evne, sier han videre.

Karantenehotell
Jurisic flyr hjemover til Norge i morgen mandag. Selv om han kommer fra et strengt testregime, må ha gjennom en ufrivillig ferie i minimum en uke. Minst tre av disse blir på karantenehotell. Når han er avklart og påvist negativ, slutter han seg til resten av ØIF Arendals oppkjøring.

Når Kristijan endelig dukker opp på trening igjen, er det kun Frederik Børm som mangler av den foreløpige troppen for kommende sesongen.
Børm og hans Istres Provence spilte uavgjort mot bedreplasserte Limoges i går ettermiddag. Poenget gjør at Ivry og Elverum-spiller Simen Holand Pettersen kun i teorien kan ta igjen Istres på tabellen.