Den polske mesterklubben Kielce satser på ny verdensrekord – ØIF Arendal

Den polske mesterklubben Kielce satser på ny verdensrekord

Det er ikke bare på håndballbanen den polske mesterklubben Kielce satser stort. Nå har polakkene konkrete planer om å sette en helt ny standard.

Svermen er gode til å lage liv i Sparebanken Sør Amfi som har en kapasitet på 2400 tilskuere. Nå planlegger den polske mesterklubben Kielce å sette ny verdensrekord med over 60.000 tilskuere i en håndballkamp. Rekordforsøket planlegges i august 2023 på Polens nasjonalstadion i Warzawa.

Tidligere denne uka publiserte det anerkjente håndballnettstedet Handball World nyheten om at polakkene, anført av klubbeier og hovedsponsor, polsk-nederlandske Bertus Servaas, har planer om å sette verdensrekord i antall publikummere på en håndballkamp. Planen er at den potensielle rekordkampen skal spilles på nasjonalstadionet i hovedstaden Warszawa, Stadion Narodowy i august 2023.

– Vi ønsker å organisere en kamp på nasjonalstadion i Warszawa i august 2023, sa Servaas i en tweet som ble naturligvis ble plukket av flere ledende håndballnettsteder.
Ifølge tweeten ønsker Kielce og Servaas og sette ned en prosjektgruppe som skal realisere verdensrekorden.
– Målet er å få flere enn 60.000 tilskuere, sier Servaas ifølge håndballnettstedet.

Den gjeldende verdensrekorden i en innendørs håndballkamp er 44.189. Den ble satt i en tysk bundesligakamp mellom Bjarte Myrhols gamleklubb Rhein Neckar Løven og Hamburg SV (HSV) i Frankfurt for syv år siden.

Ifølge nettstedet er Stadio Narodowys offisielle kapasitet 58.580 når det spilles fotball og 72.900 ved konserter. Lomza Vive Kielce – som den polske mesterklubben formelt sett heter, spiller for øvrig sine toppkamper i Tauron Arena i Krakow – for øvrig arenaen der Norges herrelandslag for alvor spilte seg inn i norske håndballhjerter under EM i Polen i 2016. Der ble blant annet Polen beseiret. Christian Berge og Håndballgutta ble til slutt nummer fire i EM i Polen i 2016.

Oifarendal.no har tidligere skrevet om planene som ligger når EM i 2024 i Tyskland skal åpnes. Åpningskampen i det mesterskapet skal spilles i Merkur Spiel-Arena i Dusseldorf. Kapasiteten er estimert til 50.000 tilskuere. Hvis antall publikummere overstiger 44.189, blir det satt ny verdensrekord om drøye to og et halvt år – om ikke Kielce og Servaas kommer tyskerne i forkjøpet.

Folksomt blir det okke som.