Det kan bokstavelig talt bli en kveld for minnebøkene, når Tyskland byr på Merkur Spil-Arena og potensielt 50.000 tilskuere i åpningskampen i EM i 2024.

Merkur Spil-Arena i Dusseldorf blir stedet for det som høyst sannsynlig blir ny verdensrekord hva tilskuere i en håndbalkamp angår. Foto: merkur-spiel-arena.de

Det tyske håndballforbundet presenterte i dag de seks byene som mesterskapet skal spilles i i 2024. Det var håndballjournalist på nett – og tidligere Elverum-spiller, Rasmus Boysen, som først skrev om saken i sosiale medier.

Det som håndballinteresserte bør legge merke til er Merkur Spil-Arena i Dusseldorf. Hvis alt går etter planen, skal åpningsmatchen i mesterskapet spilles i den tyske storbyen – i hallen med en kapasitet på 50.000 tilskuere.
Den nåværende publikumsrekorden er 44.189 i Commerzbank Arena i Frankfurt, i Bundesliga-kampen mellom Rhein Neckar Løven og HSV Hamburg i 2014.

Selv om åpningskampen etter alle solemerker setter ny verdensrekord i antall publikummere i en håndballkamp, blir det ikke så galt i resten av mesterskapet heller. Tyskerne er godt vant med å fylle opp hallene når det bys på fest:

Mercedes-Benz Arena, Berlin (14.800)
SAP Garden, Munchen (11.500)
SAP Arena, Mannheim (13.200)
Barclaycard Arena, Hamburg (13.300)
Lanxess Arena, Køln (19.750)

Arenaen i Køln er oppgitt finalearena, for øvrig samme arena som huser Final 4 i Champions League hvert år.