Videre tross 28-29: – Helt unødvendig å tape dette her – ØIF Arendal

Videre tross 28-29: – Helt unødvendig å tape dette her

Selv om Jørg William Fiala Gjermundnes var i storform i returoppgjøret mot Gornik Zabrze, ble det 28-29 tap i Sparebanken Sør Amfi. Sammenlagt vant ØIF Arendal 57-48. Nå venter knalltøff motstand i den siste kvalifiseringsrunden i EHF European League.

Jørg William Fiala Gjermundnes viste at sesongåpningens gryende form ikke er et blaff. Han fulgte opp i kveldens oppgjør mot Gornik Zabrze med åtte nye scoringer.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN.

– For det første er det ekstremt surt å tape. Selv om vi møter et polsk lag som er langt bedre i dag enn i Polen, skal vi vinne. Det gjør vi ikke. Nå ødela vi vår egen gode streak, sier ØIF Arendals beste spiller i søndagens tap mot Gornik Zabrze.

Åtte mål
Selv om det ble tap i kveld, er likevel formen til Fiala Gjermundnes gryende. Søndag ble syv nye mål satt inn.
– Personlig er jeg inne i en god flow. Jeg kjenner på kroppen at jeg er i god form. Selvtilliten er på plass, men det hjelper egentlig lite i dag fordi vi taper. At vi bare taper med ett er nesten et under, så lenge vi bommer så mye som vi faktisk gjør i dag, sier bakspilleren til oifarendal.no.

Storlag
Kristiansanderen er tydelig på at søndagens prestasjon ikke er godt nok i neste – og avgjørende runde.
– Uansett hvilke lag som blir trukket opp av hatten, må vi opp noen hakk og mer skrudd på enn i dag. Det hadde vært sabla moro om vi hadde kommet oss gjennom nåløyet og inn i gruppespillet. Det er en drøm, sier han.
– Vi er alle litt irriterte nå, og vi skal være proffe nok til å heve oss igjen.
Det skal først gå ut over Herulf Moss i 3.runde i Mossehallen i NM onsdag kveld.
– Selv vi er store favoritter og en helt annen kamp som venter oss der, skal vi for vår egen del løfte oss noen hakk opp fra det vi samlet presterte i dag, avslutter Jørg William Fiala Gjermundnes.

ØIF Arendal hadde et solid utgangspunkt før dagens returmøte med den tidligere polske storspilleren Marcin Lijweskis Gornik Zabrze. ØIF Arendal rystet polakkene og ledet hele 8-2 etter ti minutters spill i den første kampen lagene mellom sist søndag. ØIF Arendal vant da 29-19.
Dog, det var et et helt annet polsk lag som møtte frem i returoppgjøret i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Anført av Pawel Krawczyk og målvakt Jakub Skrzyniarz tok gjestene initiativet i kampen. Spesielt sistnevntes skapte mye hodebry i angrep for ØIF Arendals spillere. Etter femten minutters spill ledet Gornik Zabrze 10-8. Polakkene ga aldri fra seg initiativet i kampen og vant 29-28, men det hjalp lite ettersom ØIF Arendal hadde hele ti mål (29-19) å gå på før søndagens returkamp.


Slik forløp kampen:
4-2 (4 min)
7-7 (9 min)
8-10 (15 min)
10-11 (21 min)
12-12 (24 min)
12-15 (28 min)
14-15 (30 min, pause)
18-19 (37 min)
21-23 (45 min)
23-25 (51 min)
27-27 (56 min)
27-29 (58 min)


KAMPFAKTA ØIF Arendal – Gornik Zabrze (PL) 28-29 (14-15), SAMMENLAGT 57-48)
Kamp 2, 1.runde EHF European League, Sparebanken Sør Amfi
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Adrian G. Evensen (2), Henrik Øygarden, Mario Matic (3), Richard Lindstrøm (2), Sondre Paulsen (3), Magnus Søndenå (2), Kristian Rammel, Jørg William Fiala Gjermundnes (7), Fredrik U. Venemyr, Jakob F. Lorentzen (1), Olaf R. Hoffstad (3), Lars H. Jakobsen (1), Frederik Børm (1), Sebastian L. Simonsen (2).
Gornik Zabrze: Jakub Skrzyniarz, Martin Galia, Pawel Kazimier – Pawel Krawczyk (3), Bartlomiej Bis (2), Krzysztof Lyzwa (2), Lukasz Gogola (3), Liubomyr Ivanytsia (3), Dawid Molski (3), Pawel Dudkowski (1), Jakub Skrzyniarz, Krystian Bondzior (3), Sebastian Kaczor (1), Michal Adamuszek, Piotr Rutkowski (3), Damian Przytula (5)
Dommere: Bogdan N. Stark og Romeo M. Stefan (Romania)
Tilskuere: 500 (maksimalt antall tillatte publikummere)