HAR SKAPET FULLT AV GULL: Dette er PAUC sin håndballokse – ØIF Arendal

HAR SKAPET FULLT AV GULL: Dette er PAUC sin håndballokse

Den franske storklubben Pays d’Aix Université Club (PAUC) har spillere som har veggene fulle av medaljer. Den ene er håndballoksen William Accambray. Vi har tatt en liten titt på det som venter oss.

William Accambray har skapet fullt av edelt metall og en lang karriere bak seg i store europeiske toppklubber. Ikke mindre enn tre VM-gull henger på veggen hjemme i sør-Frankrike. Den kraftfulle bakspilleren er 1,94 meter høy og veier 108 kg. FOTO: Pauc

Det står ikke på merittlista til en rekke av de franske spillerne. For det er ingen hvem som helst som skal slås over to kamper for å nå drømmen om gruppespillet i EHF European League. PAUC har en rekke meritterte spillere i stallen, deriblant den franske verdensmesteren William Accambray (33).
Han har en merittliste som vil få noen enhver til å se to ganger: VM-gull i 2011, 2015 og 2017. OL-gull i 2012, EM-gull i 2014. De nasjonale titlene kommer i tillegg.
Den kraftfulle bakspilleren har i karrieren mottatt lønn fra klubber som ungarske Veszprem, Paris SG, Montpellier, Celje (Slovenia) og Brest (Hviterussland) – alle stormakter i internasjonal klubbhåndball.

Roman Lagarde (24) har tidligere spilt for Nantes og tyske Rhein Neckar Løven. ØIF Arendal møtte som kjent Nantes i tilsvarende kvalik-runde høsten 2019. Da vant Nantes med et fattig mål sammenlagt. Lagarde er hentet hjem til Frankrike fra tyske Rhein Neckar Løven før denne sesongen. Bakspilleren har også en merittliste som det er verdt å skrive om: OL-gull i 2021, VM-bronse i 2019 og EM-bronse i 2018. Titler i nasjonale serier og cuper kommer i tillegg.

Den erfarne playmakeren Nicolas Claire (34) har bronse fra VM i 2019 og EM i 2018 å se tilbake. Claire har tidligere spilt i Nantes og Paris SG. En annen spiller verdt å regne er målvakten Wesley Pardin. Han

Pays d’Aix Université Club Handbal er klubbens egentlige navn – forkortet PAUC – og spiller sine hjemmekamper i Aréna du Pays d’Aix med kapasitet på 6000 tilskuere.

PAUC var blant de åtte lagene som kom direkte inn i 2.kvalik-runde. Franskmennene var også seedet inn i trekningen, noe ØIF Arendal ikke var. PAUC kom til gruppespillet i daværende EHF Cupen i 2019/2020, men maktet ikke å kvalifisere seg til gruppespillet sist sesong. PAUC ble nummer fire i den franske serien sist sesong.

PS: Våre tidligere spillere Thomas Bauer og Robert Markotic har begge spilt i den franske klubben.