– På papiret er dette den beste trekningen – ØIF Arendal

– På papiret er dette den beste trekningen

Det mener ØIF Arendals hovedtrener André Jørgensen Hofstøl etter mandagens semifinale-trekning, men advarer mot en klassisk tendens.

– På papiret er Fjellhammer den beste trekningen, men det er stor forskjell på teori og praksis. Vi er knepne favoritter, men det som bekymrer meg er at to lag som først møter hverandre i serien og cupen like etter – eller motsatt, ofte ender med en seier til hvert lag. Det er en tendens som bekymrer meg. Vi har en stor jobb foran oss og skal møte maksimalt forberedt. Selvsagt, sier Jørgensen Hofstøl etter mandagens NM-trekning mot laget som ligger på 9. plass i Rema 1000-ligaen etter seks serierunder.

Tendens
– Hvordan skal man angripe dette slik at ikke tendensen du nevner forsterker seg?
– Vi må rett og slett opp på vårt høyeste nivå. Her er det to lag som vil til Spektrum og da blir det knalltøft, spår han.
Jørgensen Hofstøl trekker frem at Fjellhammer er et lag ØIF Arendal har slitt med flere ganger. I sesongoppkjøringen vant ØIF Arendal komfortabelet, men offisielle kamper er noe helt annet.
– Sist sesong hentet vi enn tre mål på tre minutter og fikk uavgjort. Det blir en tøff kamp mot et lag med sultne spillere som spiller en fin håndball med mye trøkk og passion. De har også en bra trener som har satt alt dette i system og innført en begynnende toppseriekultur i klubben. Vi er favoritter, men knepne sådan, vurderer Jørgensen Hofstøl.
Fjellhammer har blant annet slått medaljekandidat Drammen i Rema 1000-ligaen og sist Bergen i kvartfinalen søndag.

Fjerde finale
For det er liten tvil om at ØIF-treneren har et brennende ønske om cupfinale nummer fire i Norge. Jørgensen Hofstøl var som kjent svært sentral på banen da ØIF Arendal slo gjennom på nasjonalt nivå og vant klubbens første og foreløpig siste NM-tittel i romjula 2014. Han har også spilt to finaler for Runar Sandefjord som spiller.
– I norsk håndball er cupfinalen noe av det største. Det er bare to lag og en kamp. Det er et voldsomt press i forkant fra publikum og media. Det er et stort event og en spesiall kamp på alle mulige måter, mener han.
Og derfor kommer ikke ØIF Arendal til å møte opp i semifinalen uten å være maksimalt forberedt.
– Jeg vil til cupfinalen igjen og mellom oss står en krevende motstander, mener André Jørgensen Hofstøl etter mandagens trekning.

NB: ØIF Arendal møter Fjellhammer neste fredag (22.10) i Rema 1000-ligaen. Førstkommende søndag står Tønsberg Nøtterøy for tur i Tønsberg til dyst i Rema 1000-ligaen.